x

Green Solution House nomineret til en Sustainia Award

Pressemeddelelse 10. juni 2013

Som en udvalgt Sustainia100 løsning er Green Solution nomineret til en international award indenfor bæredygtighed, Sustainia Award. Sustainia ledes af den tidligere guvernør i Californien, Arnold Schwarzenegger og den samlede jury består af Mr. Schwarzenegger leder, tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland, EU-kommissær for klima Connie Hedegaard og formanden for FN Klimapanel, IPCC, Dr. Rajendra K. Pachauri.

Trine Richter, adm. direktør, Green Solution House siger:

”Jeg er stolt over, at vores byggeri er udvalgt som et af verdens mest bæredygtige projekter. Arbejdet med Bright Green Island har jo helt fra starten gået ud på, at få opmærksomhed og via denne få mulighed for, at skabe arbejdspladser på Bornholm, der især kan være med til at forlænge turistsæsonen. Vi ser frem til, at vise verden et konkret eksempel på, hvordan man med en holistisk tilgang til energi, vandforbrug, biodiversitet, og kredsløbsdesign kan skubbe grænserne for bæredygtigt byggeri som en naturlig videreudvikling af Carl Edvard Mogensens Hotel Ryttergården i Rønne.”

Kasper Guldager Jørgensen, direktør i GXN og partner i 3XN:

”Green Solution House bliver et demonstratorium, hvor bæredygtighed bliver en integreret del af den arkitektoniske oplevelse med fremsynede løsninger indenfor både nybyggeri og renovering. Projektet vil indeholde nye løsninger indenfor bl.a. energidesign, dynamisk indeklima, integrering af levende solafskærmning og biologisk vandrensning. Disse løsninger vil kunne tjene som inspiration for hele det byggede miljø.”

Vinderen af Sustainia Award afsløres ved en ceremoni i København d. 7. november 2013. EU-kommissær Connie Hedegaard vil endvidere udnævne det bedste europæiske projekt.