x

Verdensførende bornholmsk byggeri indviet med stil

Pressemeddelelse 23. april 2015

Kronprins Frederik spillede en hovedrolle, da et af verdens mest ambitiøse grønne byggerier torsdag blev indviet i Rønne på Bornholm.

Et af verdens mest fremsynede og ambitiøse grønne byggerier er nu fuldt ud tilgængeligt for offentligheden. Green Solution House i Rønne blev torsdag formiddag officielt indviet af Kronprins Frederik, ligesom gæster og journalister i hobetal deltog i begivenheden. Indvielsen af hotel og konferencecentret er det foreløbige klimaks på en ide, der blev født i 2007.

Dengang stod Green Solution Houses direktør Trine Richter alene med tanken om at skabe et bæredygtigt hotel og konferencecenter, og kampen for at nå målet har været fuld af forhindringer. Imidlertid gav Trine Richter under indvielsen udtryk for, at arbejdet også har været fuld af spændende udfordringer.
  
”Blandt de største har været de kreative workshops, hvor vi fandt på nye løsninger og nye måder at bruge kendte materialer på. Rejserne ud i verden, hvor interessen for Green Solution House har været  og fortsat er stor. Det strategiske samarbejde med Velux, Saint-Gobain og Autodesk har været utroligt spændende og givende, og sidst, men ikke mindst: At have huset fyldt med bornholmske håndværkere  har været en fornøjelse. Vi har med Green Solution House skabt cirka 40 årsværk i byggeperioden, og det er jeg stolt af,” sagde direktøren.

Byggeriet er kommet til verden via en udvidelse af Hotel Ryttergården med stor velvilje fra hotellets ejer Carl Edvard Mogensen. Huset er skitseret af arkitektfirmaet 3XN, hvis ene partner Kasper Guldager Jensen undervejs har opnået et ganske særligt forhold til huset med de grønne løsninger.

”Green Solution House betyder noget helt særligt for mig. Fra dag ét har vi arbejdet for at gøre bæredygtighed sanselig. Vi har opfundet nye begreber som  interaktivt indeklima, intelligente materialer og ikke mindst cirkulær bæredygtighed. Vejen har været fyldt med inspirerende samarbejder og i dag står resultatet lyst, indbydende og fyldt med grønne løsninger,” sagde Kasper Guldager Jensen.

Blandt de økonomiske støtter, der har muliggjort byggeriet, er Realdania, hvis adm. direktør Jesper Nygård satte følgende ord på perspektiverne i det bornholmske hotel og konferencecenter.

”Vi glæder os stort over, at der med etableringen af Green Solution House er skabt et hus, som vil blive et vigtigt omdrejningspunkt for videndeling og udvikling af ny klimateknologi. Vi håber, at demonstrationsværdien i huset bliver så stor, at løsningerne kommer til at vise nye veje i arbejdet med at gøre fremtidens byggeri mere grønt og bæredygtigt,” sagde Jesper Nygård.

Green Solution House er at betragte som et eksperimentarium og udstillingsvindue for alle de nyeste teknologier på miljøområdet. Allerede nu indeholder huset et væld af miljøvenlige løsninger via blandt andet gulvtæpper, der renser luften for støvpartikler og et affaldssystem der omdanner skrald og madspild til varme, elektricitet og gødning. Ligeledes råder hotellet over såkaldte intelligente hotelværelser, hvor hotelgæsten har mulighed for at danne sig eget indeklima via en tablet.

Ovenstående pressemeddelelse er udsendt af Green Solution House.

Realdania har bidraget til etablering af Green Solution House med henblik på, at det skal være et demonstrationsprojekt for bæredygtige, avancerede teknologiske løsninger til byggesektoren. Realdanias støtte er konkret gået til følgende tre projekter: Dagslysoptimeret energiproducerende renovering, intelligent styring og visualisering af indeklima samt levende solafskærmning og biologisk vandrensning.
Green Solution House er et bæredygtigt hotel og konferencecenter beliggende i Rønne på Bornholm. Der er tale om et verdensførende og eksperimenterende byggeri, der fokuserer på blandt andet energioptimering, genanvendelse, økologi og æstetisk skønhed. Green Solution House er kommet til verden via en 85 millioner kroner renovering og udvidelse af det tidligere Hotel Ryttergården. Byggeriet er en del af Bornholms brandingprojekt Bright Green Island, der har som erklæret mål at gøre solskinsøen energimæssigt selvforsynende senest i 2025.

Green Solution House er skabt i samarbejde med 3XN arkitekter, GXN Innovation, Steenbergs Tegnestue, SLA, Rambøll, COWI, VELUX Gruppen, Autodesk, Weber, Isover, Ecophon og Gyproc.

Green Solution House er etableret med støtte fra Carl Edvard Mogensens Fond, EU’s Regionalfond, Sparekassen Bornholms Fond, Bornholms Erhvervsfond, Bornholms Brand, Brødrene E., S. & A. Larsens Legat, Miljøstyrelsen og Realdania.