x

Visionær bæredygtighed på bornholmsk

Pressemeddelelse 6. juni 2014

Europas førende grønne videns- og konferencecenter, Green Solution House, slår dørene op på Folkemødet. Pressen inviteres til åbent hus den 11. juni.

Bæredygtighed og gæsternes komfort går hånd i hånd hos Bornholms grønne videns- og konferencecenter, Green Solution House.

»For skabe vækst skal Bornholm tilbyde det ekstraordinære. Det gør vi i Green Solution House,« siger direktør Trine Richter.

Green Solution House tager udgangspunkt i Hotel Ryttergården uden for Rønne. Hotellet er blevet renoveret og får ved udgangen af 2014 tilføjet en helt ny konferenceafdeling.

»Vi har gennem hele processen tænkt i alternative løsninger, hvilket sikrer, at Green Solution House fremadrettet kan blive drevet med hensyn til miljøet, tiltrække mennesker fra hele verden og sikre arbejdspladser til øen,« siger Trine Richter.

Byggeriet er sket med støtte fra blandt andre Realdania, som har doneret 20 millioner kroner.

»Vi glæder os over, at der nu er skabt et hus, som vil blive et vigtigt omdrejningspunkt for videndeling og udvikling. Det bliver især spændende at se, hvad vi kan lære af de bæredygtige løsninger, som er en del af Green Solution House. Vi håber, at demonstrationsværdien bliver så stor, at løsningerne kommer til at vise nye veje i arbejdet med at gøre byggeriet mere grønt og bæredygtigt,« siger Realdanias programchef for innovation i byggeriet, Lennie Clausen.

Onsdag 11. juni fra klokken 9 til 15 er pressen inviteret til åbent hus i Green Solution House, Strandvejen 79 i Rønne.

Det er dagen inden hotellets officielle åbning. Her vil Trine Richter og hendes samarbejdspartnere fortælle om arbejdet med at skabe Europas mest bæredygtige konferencecenter.

Kort om Green Solution House:
Green Solution House er Bornholms nye, bæredygtige videns- og konferencecenter. Den samlede anlægssum for hele byggeriet er omkring 85 millioner kroner.

finansieringen 

er sket med tilskud og lån fra Carl Edvard Mogensens Fond, Realdania, Sparekassen Bornholms Fond, Bornholms Erhvervsfond, Bornholms Brand og Brdr. E. A. S Larsens Legat og Miljøstyrelsen.