x

Grønnessegaard

På Grønnessegaard har en kostald fået nyt virke som gårdbutik med varer fra lokale producenter. Derudover arbejdes der på at starte et andelsmølleri, så der kan blive produceret nymalet mel direkte til forbrugerne.

Tradition for dyrevelfærd og kvalitet

Grønnessegaards store kostald vidner om en stærk tradition for dyrevelfærd og kvalitet. Grønnessegaards første Hasselbalch forskede i lysets påvirkning på mennesker, og han tænkte, at store vinduer også kunne gavne malkekøerne og dermed kvaliteten af mælken. Derfor fik stalden store, nye vinduer i 1920'erne. I dag er der ikke længere køer i stalden, og de nuværende ejere skulle derfor finde et nyt formål med bygningen. 

Gårdbutik med fødevarer fra lokale producenter

Kostaldens nye formål og virke blev en gårdbutik, og i dag huser bygningen fødevarer fra ikke mindre end 26 lokale producenter. Derudover ønsker ejerne at styrke den lokale udvikling. Det gør de dels ved at hjælpe fødevareproducenterne med at forøge indtjeningen, og dels gennem den socialøkonomiske virksomhed 'Mad og Mennesker', som en fast stab af lokale flexjobbere vidner om. 

Et andelsmølleri er i sigte

En anden del af projektet er et andelsmølleri, som skal hjælpe lokale og regionale landbrugere med at producere nymalet mel direkte til forbrugerne. Her er målet at male det korn, man i øjeblikket sender udenbys, for der findes ikke lignende mølle på Sjælland. Andelsmølleriet er stadig under udvikling. 

 

Projektfakta

  • Kort

  • Nyheder

  • Publikationer

  • Relaterede projekter

Kort

Amtsvejen 280, Hundested

Publikationer

Relaterede projekter Se alle projekter

Løvenborg Slotshave

Villerup Hovedgård

Gyldensteen Slot

Lindenborg

{{ title }}

{{ description }}