Havnehallen

I Odden Havneby er byens gamle fiskeauktionshal blevet omdannet til samlingssted for beboere og turister.

På Sjællands Oddes yderste spids ligger Odden Havneby. Havnebyen kan kendes på sin aktive befolkning, der engagerer sig i at skabe liv og aktiviteter, ikke mindst på den velkendte erhvervsfiskerihavn.

De mange gode ideer og forslag har dog ofte endt med ikke at kunne rummes i havnebyens fysiske rammer, og manglen på aktiviteter har betydet, at de turister, der besøgte havnen, ofte forlod den hurtigt igen. Samtidig blev der færre af den type fiskeriaktiviteter, som i dag trækker de fleste af turisterne til. Skulle Havnebyen fortsat være et attraktivt besøgsmålet, var der derfor behov for at redefinere havnens funktion og rolle.

Omdrejningspunkt for projektidéen var stedets tidligere fiskeriauktionshal, som stod tom. Målet har været at omdanne hallen til en moderne event- og oplevelseshal, der kan rumme begivenheder af alle typer og størrelser, og som åbner sig op mod havnebyens udendørs rum. Hallen skal være byens nye samlingssted for faste og midlertidige arrangementer, markeder med lokale råvarer og større events som udstillinger og bådtræf.

Havneby med potentiale 

At Havnebyen har et stort potentiale som oplevelses- og mødested for Odsherreds mange sommerhusturister er slået fast i en potentialeplan, som Odsherred Kommune har fået lavet i forbindelse med projektet ”Særlige Feriesteder”. Havnebyen fremhæves her som et selvstændigt indsatsfelt, og samtidig peges på havnehallen som en unik mulighed for at skabe et multifunktionelt mødested for forskellige brugergrupper.

Projektfakta

  • Påbegyndt
  • 2016
  • Afsluttet/forventet afsluttet
  • 2016
  • Relaterede projekter

  • Kort

Relaterede projekter Se alle projekter

Sandvig Strandpromenade

Thorupstrand - Fiskepakhus

Career Campus

Rubjerg Knude

Kort

Vestre Havnevej 42, 4583 Sjællands Odde

{{ title }}

{{ description }}