x

Helsingør Ferieby skal igen være rammen om gode ferieoplevelser

Pressemeddelelse 18. august 2010

Smukt placeret på en skrænt mod Øresund og med udsigt mod Kullen ligger Helsingør Ferieby. Stedet har i længere tid henligget ubenyttet og hengemt i tiltagende forfald. Men nu skal en omfattende istandsættelse og opdatering af feriebyens 41 små huse give vanskeligt stillede danskere mulighed for gode ferieoplevelser. Bag projektet står FolkeFerie.dk, A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og Realdania.

Helsingør Ferieby er opført i 1959 på et af Danmarks smukkeste grundarealer beliggende i udkanten af Helsingør. Grunden tilhørte oprindeligt Marienlyst Slot og har en fantastisk udsigt mod Kullen, Helsingborg og Helsingør. Feriebyen består af en stor fællesbygning og 41 små feriehuse spredt ud over et skovbeplantet naturområde. Bygningerne er enkle, men opført med sans for gode detaljer, gode materialer og dagslys, og de udgør en fin arkitektonisk helhed. Men i dag fremstår feriehusene desværre nedslidte og utidssvarende i forhold til indretning og faciliteter.

Det er baggrunden for, at FolkeFerie.dk, der ejer Helsingør Ferieby, nu kan igangsætte en større renovering af området. Formålet med istandsættelsen er at genetablere en ferieby i Helsingør, som har fokus på at hjælpe vanskeligt stillede danskere – og ikke mindst børn – til gode ferieoplevelser. Dette fokus skabes ved samarbejde med forskellige humanitære og sociale organisationer. FolkeFerie.dk vil danne en særlig fond med det formål at kunne tilgodese disse familiers behov.

Selve istandsættelsen og opdateringen af feriebyen skal respektere bebyggelsens særlige, underspillede og tidstypiske kvaliteter. Feriebyen skal naturligvis leve op til moderne brugerkrav, og derfor vil der både blive nye bade- og køkkenfaciliteter. Men det skal ske med respekt for den kvalitetsbevidste byggetradition, som er karakteristisk for FolkeFerie.dk’s feriebyggerier. FolkeFerie.dk har bedt fire firmaer om at komme med deres bud på de nye faciliteter samt på den hovedidé som renoveringen skal gennemføres efter.

Den samlede projektøkonomi for istandsættelsen af Helsingør Ferieby er på 26 mio. kr., hvoraf A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og Realdania hver bidrager med halvdelen af beløbet. Helsingør Kommune har stillet grunden til rådighed under forudsætning af, at formålet kan opfyldes indenfor en relativt kort tidsfrist.

”Vi har længe haft et ønske om at hjælpe flere vanskeligt stillede familier til at få en god ferie. Og med renoveringen af Helsingør Ferieby får vi den ideelle ramme for sådanne ferieophold, siger adm. direktør Folmer Risager, FolkeFerie.dk, og fortsætter: ”Vi er glade for den imødekommende holdning fra Helsingør Kommune, og håber at skabe en ferieby til glæde for såvel kommunen som borgerne og erhvervslivet i Helsingør. Samtidig er FolkeFerie.dk meget taknemmelige for, at vi med støtten fra Realdania og A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal får mulighed for at genskabe en ferieby med den oprindelige arkitektoniske idé, men med alle moderne faciliteter.”

”Det er en glæde at kunne medvirke til at fastholde Helsingør Ferieby som et tilbud af ferieboliger til socialt trængende familier. I Helsingør Ferieby er kontakten til naturen det vigtigste, men også byens mange kulturtilbud vil være en attraktion” siger direktør Henrik Tvarnø fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

”Helsingør Ferieby udgør en af Danmarks fineste feriehusbebyggelser fra 1950’erne. Med istandsættelsen bringer vi denne ydmyge bygningsarv ind i fremtiden samtidig med, at udsatte grupper i det danske samfund får mulighed for en helt særlig ferieoplevelse i dette fantastisk naturskønne område,” siger Hans Peter Svendler, direktør i Realdania.

Pressemeddelelsen er udsendt af FolkeFerie.dk