x

Første spadestik til Fodboldeksperiment i Herning

Pressemeddelelse

26. august 2010

På fredag den 27. august sættes byggeriet af Fodboldeksperiment i Herning i gang. Det er Kultur- og Fritidsudvalgsformand Johannes Poulsen, Herning Kommune, som først sætter spaden i jorden.


Herning Fremad er nu efter en længere udviklingsproces i samarbejde med bl.a. Lokale- og Anlægsfonden og Herning Kommune klar til at tage det første spadestik til Herning Fodboldeksperiment. Det er nu lykkedes at få projektet og finansiering til at falde helt på plads. Kultur- og Fritidsudvalgsformand Johs. Poulsen tager det første spadestik fredag d 27/8-2010 kl. 15.00 på boldklubben Herning Fremads baner. 

Formand for boldklubben Herning Fremad, Dan Madsen siger:

”Det er en helt fantastisk følelse, vi står med nu, hvor det er en realitet, at projektet Herning Fodboldeksperiment kan sættes i gang. Vi har haft et super samarbejde med Herning Kommune, og specielt med Kultur- og Fritidsafdelingen. Herning Kommune har virkelig vist, at når man har nogle spændende og nytænkende ideer til gavn for hele området, så bakker de op for at nå målet. Vi kan som altid være ekstremt stolte af at komme fra Herning, hvor vi får ting til at lykkes sammen. Den økonomiske opbakning, som vi udover tilskud fra Herning Kommune også har fået fra Lokale og Anlægsfonden og Realdania er ganske enkelt helt fantastisk. Vi er ikke i tvivl om, at opbakningen er kommet på grund af et helt unikt projekt, som kan være med til at skabe helt nye muligheder i fremtiden.”

Kultur- og fritidsudvalgsformand, Herning Kommune, Johannes Poulsen siger:

”I Herning ønsker vi at skabe optimale rammer for videreudvikling og vækst at et aktivt og mangfoldigt idræts- og fritidsliv. Fysik, sundhed og trivsel er vigtigt for den enkeltes livskvalitet, men også når det gælder udvikling og vækst i kommunen. Med fodboldeksperimentet får vi et helt unikt idræts-kulturelt fyrtårn og et helt nyt og banebrydende træningsanlæg til inspiration for såvel bredden som eliten, det organiserede og det selvorganiserede såvel lokalt, som nationalt og endda uden for landets grænser. En spændende sammentænkning af idræt og kunst, hvor begrebet fodboldkunst får en helt ny dimension, og hvor sundhed og integration er indtænkt i nye leg og læringsmiljøer”.

Direktør i Realdania, Hans Peter Svendler siger:

”Det unikke ved fodboldeksperimentet er den spændende kobling mellem det klassiske idrætsanlæg og det kreative bevægelseslandskab, der inviterer til fysisk udfoldelse, spontan bevægelse og leg. Fodboldeksperimentet skaber nogle rammer, som gør det muligt for mange at få bevægelse og motion i det daglige, og fodboldeksperimentet en vigtig social dimension. Det giver mulighed for, at alle uanset alder, køn og etnisk oprindelse kan mødes om idræt, bevægelse og leg. Eksperimentet kan bruges af alle, og man behøver ikke at være medlem af en traditionel idrætsklub for at kunne bruge det. Fodboldeksperimentet har stor demonstrationsværdi, når det handler om at få flere til at bevæge sig mere.”

Direktør i Lokale- og Anlægsfonden, Torben Frølich siger:

”Hernings kommende fodboldeksperiment er en facilitet, der ikke kendes noget andet sted i verden. Det er et opgør med vanetænkningen af de store træningsanlæg til fodboldbaner med endeløse rækker af fodboldbaner. På fodboldeksperimentet både børn og voksne samt bredde og elite kunne træne boldteknik på sjov og udfordrende vis igennem de helt nyudviklede øvelser, der bliver taget i brug.”

Pressemeddelelsen er udsendt af boldklubben Herning Fremad.