x

Værftet puster nyt liv
i Gl. Havn

Pressemeddelelse 9. marts 2015

Fredag den 20. marts bliver der taget hul på et nyt kapitel i historien om Holbæk Havn, når det gamle skibsværft åbner som hele Holbæks nye aktivitetshus.

Håndværkere arbejder lige nu på at lægge sidste hånd på Værftet. De karakteristiske skibsrøde bygninger har fået gløden tilbage, og takket være en vellykket, men til tider kompliceret operation, banker Holbæks sømandshjerte på ny.

Brobygning

Det er en bred pallette af mennesker, der samles under ét tag, når Værftet bliver taget i brug. Holbæk Klatreklub, Nordvestsjællands Produktionsskole, UngHolbæk og Holbæk Gamle Havns beddinger får alle til huse i de nyrenoverede bygninger. Denne sammensætning af brugere glæder borgmester Søren Kjærsgaard sig over:

”Værftet bliver smeltedigel for uddannelse og kompetencer. Det bliver et sted, hvor der er plads til at udfolde sig, lære og lære fra sig. Samtidig kommer Værftet til at forene havnen med resten af byen og være centrum for nyt byliv,” fortæller Søren Kjærsgaard. 

Prøv, mærk, oplev

Når åbningen bliver skudt i gang fredag den 20. marts kl. 14.30 vil der være aktiviteter i og omkring Værftet. Gæsterne kan blandt andet prøve at klatre, klappe fisk og få en forsmag på VærftsCaféens lækkerier.

”Der vil være noget for enhver smag til åbningen af Værftet. Vi har sammensat et spændende og bredt program, som er et udtryk for Værftets rummelighed både på dagen og i fremtiden. Det skal være et sted, hvor der er plads til alle,” siger Emrah Tuncer, formand for Kultur og Fritid i Holbæk Kommune.

I løbet af aftenen overtager NVPRO roret og disker op med buffet tilberedt af VærftsCaféen, livemusik og maritime indslag.

Massiv opbakning

Inden dagens mange aktiviteter, vil der være en reception for Værftets bidragsydere. Flere fonde har støttet projektet markant og dermed muliggjort drømmen om nyt liv i det gamle skibsværft. Og lige præcis kombinationen af nyt og gammelt gav Realdania lyst til at bakke projektet op.

”Værftet og værftsområdet kommer til at danne ramme om en ny periode i byens liv, hvilket er både spændende og glædeligt. Gennem mange år var værftet omdrejningspunkt for mange af byens borgeres hverdag, og derfor er det betydningsfuldt, at denne del af byens identitet også bliver levende for nye generationer som en identitetsbærende del af byen nutid og fremtid,” siger Eske Møller, projektleder hos Realdania, som vil sige et par ord om værftet til receptionen.

Direktør for A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal Henrik Tvarnø vil også være gæst og tale ved receptionen.

Ovenstående pressemeddelelse er udsendt af Holbæk Kommune.