x

IFHP åbner kontor i København

Pressemeddelelse 6. december 2012

IFHP flytter i dag en del af sin virksomhed til København.

Fakta: The International Federation for Housing and Planning (IFHP), er en Haagbaseret verdensomspændende sammenslutning af institutioner og fagfolk, der arbejder med boligpolitik, byplanlægning og bæredygtig byudvikling. Organisationen blev stiftet i 1913 og har medlemmer fra mere end 60 lande.

Tilstedeværelsen i Danmark af den internationale organisation, der arbejder for at fremme udveksling af løsningsorienteret viden inden for udvikling og planlægning af byer og boliger, vil betyde en styrkelse af de mærkesager, Realdania arbejder for nationalt og internationalt.

Realdania har et strategisk samarbejde med IFHP. Realdanias adm. direktør Flemming Borreskov blev i 2010 blev valgt som præsident for IFHP, og han arbejder for at styrke organisationen og dermed den internationale videndeling.

”Globalt står vi med en udvikling, hvor en stigende andel af jordens befolkning lever i byer. Eksisterende byer vokser og nye bysamfund kommer til. Hvordan sikrer vi som samfund, at byerne bliver ved med at være værd at leve i? At de er socialt og miljømæssigt bæredygtige? Når vi skal løse sådanne udfordringer, giver det god mening at trække på internationale erfaringer og IFHP er derfor en vigtig platform”, udtaler Flemming Borreskov.

IFHP kontoret får arkitekt Regitze Marianne Hess som Chief Operational Officer, og vil have til huse i Fæstningens Materielgård, Frederiksholms Kanal 30, 1220 København K.

”København er på mange måder et oplagt sted for IFHP, fordi byen på mange måder eksemplificerer det, IFHP ønsker at fremme: København står højt på verdensranglisten over bedste byer at leve i. Både København som by og Danmark som land er på forkant med bæredygtig byudvikling. Verden over kigger man til København for byrum, cykelkultur og kollektiv infrastruktur og generelt til Danmark for vores design tradition, også hvad angår by og boliger”, udtaler COO Regitze Marianne Hess.