x

Ventilationsvinduet hædres

Pressemeddelelse 13. december 2016

Horn-Group ApS har udviklet det prisbelønnede Ventilationsvindue, som både sikrer frisk luft i huse, institutioner og kontorer med minimalt varmetab til følge.

Firmaets stifter, Poul Horn, har produceret vinduer i mere end 40 år, men første vendepunkt med Ventilationsvinduet kom i 2004, hvor han deltog i konkurrencen 'Nye vinduer til gamle huse'.

Her udviklede han ideen med at styre luftstrømmen gennem det dobbelte vindue ved hjælp af en avanceret termostatisk ventil, som optimerer luftstrømmen afhængigt af udetemperaturen og behovet. Dermed sikres en optimal udluftning med et minimum af varmetab i bygninger, som ellers kunne være udsat for fugtproblemer ved montage af nye tætte vinduer.

Interesse fra udlandet

Ventilationsvinduet er en del af TEST, der arbejder for at hjælpe små virksomheder med at slå igennem på det danske og internationale marked. Og ved hjælp af TEST er markedsindsatsen blevet intensiveret de sidste to år, og interessen for vinduet er steget stødt og roligt.

Førende arkitekter, som lægger vægt på at skabe et godt indeklima uden at lave større indgreb i bygningerne, anbefaler nu Ventilationsvinduet. Derudover har en række kommuner landet over fået øjnene op for Ventilationsvinduets kvaliteter og muligheder og benytter det i institutioner og skoler. Og i lande som Tyskland og Norge er der stor interesse for vinduet, som allerede har en rolle i store bygge- og renoveringsprojekter.

Læs hele historien om Ventilationsvinduet hos TEST

Bæredygtighedsprisen

Og anerkendelsen stopper ikke her. På den årlige Building Green-konference i Forum i København, blev Ventilationsvinduet hædret med prisen Det Bæredygtige Element.

Vinduet blev af juryen fremhævet som en god og stærk bygningskomponent med mange funktioner og for at være en lavpraktisk løsning på et kendt problem - og for at være intuitivt at bruge.

Læs mere om prisoverrækkelsen her i Dagens Byggeri