x

Åbning af kultur- og bevægelseshuset KU.BE

Pressemeddelelse 2. september 2016

Den 2. september indvier H.K.H. Kronprins Frederik Danmarks mest nytænkende og innovative mødested, KU.BE, på Frederiksberg, der rummer alt fra parkour til klassisk musik.

Efter godt to års byggeri åbner det 3800 m2 store kultur- og bevægelseshus, KU.BE, på Frederiksberg. KU.BE skal huse træning, fritidsliv og kulturtilbud til byens borgere, men det skal også udforske spændingsfeltet mellem kultur, sundhed og bevægelse.

Borgmester Jørgen Glenthøj (C) glæder sig til åbningen:
”Jeg er først og fremmest glad for, at Frederiksbergs borgere, ikke mindst de, der bor i Flintholmområdet, får et attraktivt mødested, som de selv får stor indflydelse på. Men det bliver også spændende at se hvilke resultater, det giver, når man tilbyder et så anderledes hus som dette, hvor finkultur folder sig ud side om side med både organiserede og selvorganiserede aktiviteter,” siger han.  

Også formand for Frederiksberg Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, Morten Jung (B),  glæder sig til dagen:
”KU.BE vil styrke byens kulturprofil endnu mere, og hele Frederiksbergs foreningsliv, institutioner, iværksættere, eventmagere og erhvervsliv får en vigtig platform at skabe tilbud på. Til glæde for alle byens borgere. Jeg glæder mig til at fejre åbningen og se KU.BE i brug,” siger han.   

Efter den officielle åbning den 2. september er der åbent hus hele weekenden.            

 

Fakta om KU.BE

  • 3800 m2 kultur- og bevægelseshus fordelt på fire etager
  • 7400 m2 byhave med træningsstationer, opholdssteder, græs og legepladser
  • Zen-område, pulsområde, legeområde, performance-sal, café, workshop-køkken, bibliotek og iværksættermiljø
  • KU.BE er opført i et partnerskab mellem Frederiksberg Kommune, Realdania og Lokale og Anlægsfonden