x

Frederiksberg tager første spadestik til KU.BE

Pressemeddelelse 21. maj 2014

Første spadestik til KU.BE – Frederiksbergs nye kultur- og bevægelseshus – bliver taget den 27. maj. Alle er velkomne til at kigge forbi og opleve street performance, taler og få lidt godt til ganen.

Koncerter, teater, madevents, yoga, fægtning, parkour, dans, kunst, aftenskoleundervisning og biblioteksfunktion. Det er blot nogle at de aktiviteter, som KU.BE kommer til at tilbyde, når det åbner i sensommeren 2016.

Med første spadestik på tirsdag tager Frederiksberg Kommune et vigtigt skridt mod det helt unikke kultur- og bevægelseshus, og det glæder borgmester Jørgen Glenthøj (C).

”Det er en vigtig milepæl. KU.BE har været på tegnebrættet længe, men på tirsdag begynder huset at tage fysisk form. Dermed er vi et skridt tættere på at tilbyde borgerne et levende, legende og nytænkende mødested, hvor mennesker mødes om kulturtilbud, hverdagsmotion, kunst- og kulturevents og byliv på Frederiksberg. Samtidig bliver KU.BE et samlingssted for det spændende nye lokalmiljø, der hele tiden udvikler sig i den del af byen,” siger han.

Også formand for kommunens Kultur- og Fritidsudvalg, Morten Jung, glæder sig til dagen:

”KU.BE bliver en helt uvurderlig stærk spiller i vores kulturliv. Huset kommer til at give plads til foreningslivet, selvorganiserede aktivitetsgrupper, kunstnere og projektmagere med noget på hjerte – mulighederne er mange og potentialet stort. Med dets visionære arkitektoniske udformning og fleksible indretning vil KU.BE åbne dørene for en bred palet af aktiviteter og brugere, der alle kommer til at sætte hver deres unikke præg på det nye kultur- og bevægelseshus. Vi kan næsten ikke vente – og derfor er første spadestik så vigtigt”, siger han.

Administrerende direktør i Realdania, Jesper Nygård siger om projektet: ”KU.BE er et visionært sidestykke til den traditionelle sportshal og medborgerhuset, og det viser vejen for, hvordan man kan integrere bevægelse, kultur, leg og uorganiserede idrætsaktiviteter. Det kan blive et samlingssted for alle aldersgrupper og et sted, som virkelig motiverer til at bevæge sig og leve sundt.”

KU.BE er finansieret af Frederiksberg Kommune sammen med Realdania og Lokale- og Anlægsfonden.

15.00: Velkomst ved borgmester Jørgen Glenthøj
15.10: Spadestiksstafet med taler
15:30: Street performance og parkour med Street Expression (efterfølgende fri leg på parkour stativ for børn)
15:45: vand, vin og sunde snacks ved Christianskolen
16:00 Tak for i dag

Alle er velkomne.