x

Et drivhus fra 1820'erne

Tilbagetrukket fra Lilliendals hovedbygning og landbrugsdrift lå et gammelt og nedslidt drivhus fra 1820'erne. Dengang var der grøntsagshave, dufthave og frugthave, som forsynede hele godset med grøntsager og blomster. Der var utrolig mange mennesker, som boede og arbejdede der - der var liv på herregården. 

Fra forfaldent drivhus til læringsfacilitet

Drivhuset er nu omdannet til en læringsfacilitet med plads til 60 skolelever. Drivhuset har fået helt ny stålkonstruktion med glas, og der er lagt nye tagflader af tagpap. Huset har fået indlagt vand, varme og toiletter samt fået et undervisningslokale. Alle mure er renoverede i rustik stil. Gulvet er udgravet, isoleret og har fået nye belægninger. Og med direkte adgang fra væksthuset, er der etableret en udendørs undervisningsplads. 

Skolehave skaber igen liv 

Ejerne tog den gamle tanke tilbage og revitaliserede godset derigennem. Herregårdens drivhus og haveanlæg skaber nu enestående muligheder for lokalområdets skoleelever. Ønsket med haverne er, at de skal give elever lyst til at arbejde med madvarer, madlavning og madkultur og samtidig gøre Lilliendal til mere end en landbrugsvirksomhed. Haven indeholder skolekøkken, en havepavillon til redskaber samt to store jordlodder. Herudover er der en bærlabyrint og et område med plads til halmballeleg. 

Projektfakta

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]}

De 24 projekter der blev realiseret med Fremtidens Herregård

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Nyheder Se alle nyheder

Vis flere

Publikationer

Relaterede projekter

Projekt

{[{ item.title }]}

{[{ item.body }]}

Projekt

{[{ current.title }]}

{[{ current.body }]}

{[{ currentIndex }]} / {[{ items.length }]}