x

Solen skinner for os alle på Maria Kirkeplads

Pressemeddelelse 17. april 2012

”Solen skinner for os alle” er overskriften for det projekt for renovering af Maria Kirkeplads, som nu igangsættes af menighedsrådet ved Mariakirken på Vesterbro i København.

Finansieringen er netop faldet på plads – i samarbejde med Realdania og A. P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal, Københavns Kommune og Mariakirken.

Projektet omfatter udvidelse af pladsen til kørebanens kant, ny granitbelægning og ny træbeplantning. Over pladsen opsættes en prisme, som reflekterer solens lys. Planen er resultat af en arkitektkonkurrence, som mundede ud i to vinderprojekter, som er blevet smeltet sammen. Pladsen er udformet af tegnestuen 1:1 ved Mads Riis, og prismen er udformet af Tanja Jordan.

-  Vi har i seks år arbejdet for at give pladsen en tiltrængt renovering, så det er en stor glæde for os, at de to fonde og kommunen vil hjælpe med realiseringen, siger Peter Riber Christensen, medlem af menighedsrådet og projektleder.

-  Mariakirken er for alle. Det understreger vi med projektet ”Solen skinner for os alle”. Pladsrenoveringen skal omdanne den nedslidte plads foran kirken til et moderne offentligt byrum, som alle trygt kan færdes i. Det gælder både Mariatjenestens brugere og andre som hænger ud foran kirken, det gælder børnefamilier og besøgende i kirken – og det gælder forbipasserende på gaden. Med den nye plads får vi en smuk og værdig indgang til Mariakirken – og et af byfornyelsen overset hjørne af Vesterbro får et kvalitativt løft, siger Jens Andersen, der er formand for menighedsrådet.

- Det projekt, som Mariakirken har præsenteret for os, passer glimrende med planerne for renovering af Istedgade.  Maria Kirkeplads er et unikt byrum, som med renoveringen bliver åbnet på en måde så den kommer mere til sin ret – til gavn for alle, der færdes på pladsen. Og med prismen bliver pladsen en attraktion for hele byen, siger Ayfer Baykal, teknik- og miljøborgmester.

Menighedsrådet forventer, at arbejdet kan igangsættes i marts 2013.

Ovenstående pressemeddelelse er udsendt af Mariakirkens Menighedsråd