x

På torvet i Højer har Realdania By & Byg købt to historiske huse samt en lade-bygning. De to historiske huse, er gode eksempler Tøndermarskens særlige byggeskik. Den tilhørende ladebygning er den sidste tilbageværende produktionsbygning fra et gårdanlæg der engang har stået som en sekslænget gård. De tre bygninger ligger på en 2163 m2 stor grund midt i Højer by.

Marskgården i Højer og den forestående restaurering, og udviklingen fra marskgård til madlejrskole, føjer sig til Tøndermarsk-initiativet. I Tøndermarsk-initiativet investerer Realdania, Tønder Kommune og A.P. Møller Fonden sammen med lokale kræfter over 210 millioner kroner i et massivt løft af området. Parternes vision er at samle lokale, regionale og nationale kræfter om at udvikle Tøndermarsken, så området bliver mere attraktivt at besøge, arbejde og bo i.

Læs mere om Tøndermarsk-initiativet

Tøndermarsken

Når de tre ejendomme i Højer er færdigrestaureret vil Arla Fonden være den kommende kommende lejer. Bygningerne skal fremover danne rammen for Arla Fondens madlejrskole for danske skolebørn i 12-13 års alderen. Madlejrskolen skal udover overnatningsmuligheder og undervisningslokaler også omfatte udekøkkener, nyttehave og køkkenhave.

Projektfakta

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Galleri

{[{ printCounter($index) }]}

{[{ gallery.title }]}

Vis flere

Nyheder Se alle nyheder

Vis flere

Restaurering

Marskgården er opført i 1822, og er på facaderne beklædt egnstypiske, hårdtbrændte, røde tegl. Murværket på stuehuset er lagt i krydsforbandt, og udsmykket med mørkbrændte sten ved gavlene og har markante detaljer på murene omkring døre, vinduer, sokkel og gesimser.

Villaen er opført i 1906. Ligesom på det gamle stuehus er facader og beklædt med de egnstypiske røde tegl. Facaden er præget af stor detaljerigdom og gedigne, solide materialer. På villaen tag, er der ligeledes brugt røde tegl.

Ejendommene skal gennemgå en nænsom restaurering for at sikre de egnstypiske træk. For at imødekomme den fremtidige drift skal der derudover også ske en nyindretning, så de kan varetage de nye funktioner som det kræver når fremtidens lejer flytter ind.

Efter endt restaurering og nyindretning skal ”Den Tyske Præstegård” bruges som hjemsted for Arla Fondens Madlejrskole.

Relaterede projekter

Projekt

{[{ item.title }]}

{[{ item.body }]}

Projekt

{[{ current.title }]}

{[{ current.body }]}

{[{ currentIndex }]} / {[{ items.length }]}