x

Superkilen bliver en verdensudstilling

Pressemeddelelse 27. november 2009

Pressemeddelelse udsendt af Københavns Kommune: Det er strømmet ind med forslag fra lokale verdensborgere til et nyt multifunktionelt byrum på Nørrebro. Københavns Kommune, Realdania og Områdefornyelsen i Mimersgadekvarteret udstiller de udvalgte forslag til verdensinspirerede elementer, der bliver en del af Superkilen.

Californiske fitnessredskaber, en cykelpumpe fra Wien eller en mexicansk samtalebænk. Det er blot nogle af de forslag borgerne på Nørrebro bød ind med, da projektgruppen bag Superkilen inviterede lokale til at komme med deres bud på inventar til parken.

Borgerne er med til at indrette parken

I alt er der kommet mere end 200 forslag til indretningen fra borgerne. Den officielle udstilling ved Nørrebrohallen viser et udvalg af de forslag, der realiseres i parken. Forslagene bliver lavet i versioner, der lever op til danske klima- og sikkerhedsforhold. På den måde er borgerne med til at indrette parken med sjove, anderledes, finurlige, smukke, praktiske og sociale objekter og ideer fra hele verden. Fernisering er fredag den 4. december kl. 16-17, hvor Klaus Bondam holder åbningstalen.

"Jeg er glad for, at så mange har deltaget med gode ideer til Superkilen. Forhåbentlig betyder det, at Nørrebroerne tager kilen til sig og passer godt på den, når den står færdig. Jeg synes, at det projekt, vi er nået frem til nu, er et godt billede på Nørrebro; det afspejler den mangfoldighed, som vi har og er stolte af", siger teknik- og miljøborgmester, Klaus Bondam.

Også hos Realdania er der glæde over, at det med Superkilen er lykkedes at få så mange borgere involveret i udviklingen af området.

”Superkilen er et helt unikt projekt. Ikke kun fordi det på en nytænkende måde udnytter områdets store mangfoldighed, men også fordi, borgerne i så høj grad har været med. De erfaringer, vi har gjort her med at inddrage borgerne, er jeg sikker på, at man vil kunne drage nytte af mange andre steder,” siger direktør i Realdania Hans Peter Svendler.

Udstillingen kan ses frem til 22. december 2009.

Fakta

  • Superkilen omfatter kvarteret fra Nørrebrogade til Tagensvej langs Mjølnerparken over Mimers Plads og pladserne omkring Nørrebrohallen
  • Parken skal udstråle mangfoldighed 
  • Inspirationen til parkens inventar stammer fra hele verden
  • Partnerskabet består af: Københavns Kommune, Realdania og Områdefornyelsen
  • Rådgiverteamet består af: BIG, Topotek 1, Lemming Eriksson, Superflex og Help
  • Første spadestik tages i sommeren 2010
  • Superkilen forventes at stå færdig til efteråret 2011