x

38.000 m2 folkepark til københavnerne

Pressemeddelelse 24. februar 2010

Petanque- eller fodboldbaner, blomsterbede eller grill-pladser. Ingen ved endnu, hvordan det gamle baneterræn på DSB-arealet i Mimersgadekvarteret skal se ud. Til gengæld er én ting sikker: Nørrebro får en ny folkepark, hvor der bliver plads til alle.

DSB-arealet på ydre Nørrebro, skal gennem de næste to år forvandles til en folkepark med aktiviteter og rekreationsmuligheder til glæde for alle på Nørrebro. Det er nu op til nørrebroerne at komme med ønsker og konkrete idéer til, hvad parken skal indeholde.

”Jeg vil gerne være med til at skabe et stort grønt åndehul på Nørrebro, der giver nye muligheder for at mødes og være sammen - hvad end det er om et spil bold, en koncert eller omkring grillen. Mimersgadekvarteret bliver gang på gang forbundet med store sociale udfordringer og mangel på grønne områder, men Nørrebro er også kendt for et stærkt lokalt engagement, og det skal være med til at sikre, at vi sammen får lavet en park, der også fungerer mange år efter den røde snor er klippet”, siger Teknik- og Miljøborgmester Bo Asmus Kjeldgaard.

Forvandlingen af DSB-arealet er en del af det arbejde, et partnerskab mellem Københavns Kommune, Realdania og Områdefornyelsen har sat i gang i Mimersgadekvarteret.

”DSB-arealet bliver et fint supplement til det nye byrum, vi er i gang med at skabe ved Superkilen. Samlet håber vi, at de nye byrum vil give et mangfoldigt tilbud om udeophold og aktivitet for alle - uanset alder og kulturel baggrund,” siger direktør i Realdania Hans Peter Svendler.

Vi afholder to idé-møder for beboerne på Nørrebro, hvor man kan komme på banen med ønsker og idéer til, hvad parken skal indeholde.

  • Idemøde den 10. marts 2010, kl. 19-21 i Nørrebrohallen
  • Idemøde den 24. marts kl. 19-21 i Fælleshuset i Mjølnerparken

Vi annoncerer idemøderne i lokalavisen, på flyers og plakater.

Et partnerskab mellem Københavns kommune og Realdania har finansieret projektet og valgt Peter Holst arkitekter v. projektleder Paul Børling til at gennemføre udviklingen af den nye folkepark på DSB-arealet.

Pressemeddelelse udsendt af Københavns Kommune.