x

Nu rives Hummerhuset i Klitmøller ned - og der tages første spadestik til Foreningsvejen

Pressemeddelelse 19. april 2011

Tirsdag den 26. april 2011 bliver en skelsættende dag for Klitmøller. Denne dag starter nedrivningen af det gamle Hummerhus på Ørhagevej for at skabe plads til et helt nyt, ekspressionistisk hus.

Samme dag begynder anlægget af ”Foreningsvejen” – den nye strandpromenade i beton, med handicapvenlig med ramper i begge ender, med pladser til ophold og gode muligheder for streetskating.

Nedrivning og byggestart er en vigtig milepæl i projekt ”Det gode liv ved kysten” under Mulighedernes Land, hvor Realdania og Thisted Kommune er gået sammen om at skabe demonstrationsprojekter, der skal skabe nyt liv i yderområder i Danmark.

Borgmester Lene Kjelgaard Jensen tager første spadestik kl. 14.15 ved Hummerhuset, Ørhagevej 189, Klitmøller.

Så snart Hummerhuset er jævnet med jorden, går byggeriet af det nye hus i gang - og sidst i slutningen af august skal det nye hus stå færdigt. Målet er, at huset står klar til brug, når PWA Surf World Cuppen forhåbentlig sætter sejl igen i år i midten af september. Det nye Hummerhus vil stå som et nyt vartegn for Klitmøller og give nye og bedre forhold for de mange surfere, primært i surfklubben NASA og for Biologisk Forening for Nordvestjylland (BFN), der også gennem mange år har haft til huse i Hummerhuset.

Pressen er velkommen til at tage foto og filme ved seancen tirsdag den 26. april kl. 14.15 på Ørhagevej 189 i Klitmøller. Her vil borgmester Lene Kjelgaard Jensen sige et par ord, inden hun igangsætter nedrivningen. Herefter vil hun med kommunens sølvspade tage det allerførste spadestik til ”Foreningsvejen”.

Baggrund

Projekt ”Det gode liv ved kysten” er en del af Mulighedernes Land, som er et partnerskabsprojekt mellem Realdania og Thisted Kommune. Projektet løber fra 2007-2012 og i den periode udvælger og realiserer kommunerne i dialog med borgerne en række konkrete projekter, der skal demonstrere nye veje til udvikling i landdistrikter og landsbyer i Danmarks yderområder.

Læs mere på www.mulighedernesland.dk.

Pressemeddelelsen er udsendt af Thisted Kommune.