x

Vandreudstillingen Uden for myldretid åbner på Fuglsang Kunstmuseum på Lolland

Pressemeddelelse 14. januar 2014

Fotoudstillingen og bogen Uden for myldretid sætter fokus på de danske yderområders kvaliteter og inviterer folk på en tankevækkende rejse, der skal sætte fordomme om ’Udkantsdanmark’ i perspektiv. Udstillingen åbner på Fuglsang Kunstmuseum fredag d. 24. januar.

De fire fotografer Christina Capetillo, Torben Eskerod, Carsten Ingemann og Henrik Saxgren har hver i sær ladet sig inspirere af de forskellige steders historie, menneskene der bor der og ikke mindst de potentialer, der findes overalt i de danske yderområder. Det er der kommet over 100 smukke og stærke kunstfotografier ud af, som på forskellig vis åbner for nye opfattelser af og nye tilgange til livet uden for myldretiden, både for de folk som bor her, såvel for dem som bor i myldretiden.

Programchef i Realdania, Karen Skou siger: ”Uden for myldretid viser kvaliteter i områder af Danmark, som ofte overses. Ved at få disse stedbundne kvaliteter frem i lyset og foran kameralinsen er jeg sikker på, at vi kan skabe nye og mere positive mentale billeder af yderområderne.”

Udstillingen har været vist på Bornholms Kunstmuseum, Tønder Kunstmuseum og senest Vendsyssel Kunstmuseum. Alle steder har den været meget velbesøgt. Trine Ross skrev bl.a. i sin anmeldelse i Politiken ”Det er smukt på den måde, hvor man får et lille stik i hjertet, fordi det både er så storslået og sindsoprivende flygtigt alt sammen”.

Nu åbner vandreudstillingen for sidste gang, på det smukke Fuglsang Kunstmuseum på Lolland, som en del af Realdanias kampagne Mulighedernes Land.

UDSTILLINGSSTEDER OG -PERIODER

  • Bornholms Kunstmuseum 13. juni – 25. juli 2013
  • Kunstmuseet i Tønder 17. august – 29. september 2013
  • Vendsyssel Kunstmuseum 11. oktober 2013 – 5. januar 2014
  • Fuglsang Kunstmuseum 24. januar – 16. marts 2014