x

Porten til Ikast - Multihuset Hjertet

Pressemeddelelse 23. maj 2016

Et stort skridt mod kraftig udvidelse af den internationale skole og realisering af første etape af Vision Vestergade er taget.

International skole

Den store succes som kontinuerligt har fulgt med den internationale skole i Ikast-Brande kommune har nået endnu et højdepunkt, idet skolen nu tager et kæmpe skridt hen imod sin længe ønskede udvidelse med både hal-, multifunktions- og undervisningsfaciliteter. 
"Vores 200 elever på skolen kan nu se frem til endnu bedre undervisningsfaciliteter. Særligt glæder jeg mig over, at det bliver muligt for skolen at råde over sin egen hal til idræts- og anden bevægelsesaktivitet," siger head of International School Ikast Brande, Ricardo Passo.

Vision Vestergade

Nogle gange går visioner i opfyldelse. Det er nu ved at være tilfældet i Ikast efter, at Ikast-Brande Kommune og en række interessenter i flere år at har arbejdet på projektet Vision Vestergade. Med en række stærke samarbejdspartnere ombord, kan planerne snart realiseres i en lidt anden udgave end tidligere oplyst. Går alt efter planen, kan spaden stikkes i jorden sidst på året. Det er en stolt borgmester, som glæder sig over endeligt at kunne fortælle den gode nyhed.

"Det bliver en kæmpe gevinst for området og et fyrtårn, der vil blive lagt mærke til rundt omkring. Vi har arbejdet længe på at realisere projektet, og det har til tider været op ad bakke. Men nu kan vi endeligt melde ud, at det ser ud til at blive til noget, fordi vi har skaffet størstedelen af pengene. Jeg er meget taknemmelig for støtten fra vores samarbejdspartnere, som er med til at gøre projektet endnu stærkere," siger borgmester Carsten Kissmeyer.

Det betyder, at Ikast by kan se frem til en ny og markant bygning, multihuset Hjertet, på knap 4.000 m2, hvor der vil blive rig mulighed for både skole- og fritidsaktiviteter. Der vil også være socialøkonomiske arbejdspladser, bl.a. i caféen.

Det kommunale projekt startede som Vision Vestergade for omkring fem år siden. Det skulle imidlertid vise sig, at det var mere end svært at skaffe midlerne til det oprindelige projekt. Heldigvis kom et nyt samarbejde på plads mellem International School Ikast Brande og Vision Vestergade, som betyder at projektets første etape nu forventes realiseret.

"Vi var selv i gang med et projekt for vores elever og deres forældre, som vi sagtens kunne se blev bedre af at gå sammen med Vision Vestergade. Det er en stor glæde, at vi sammen forventer at skaffe økonomisk opbakning til opførelsen af projektet," fortæller Niels Laurits Thygesen, som er bestyrelsesformand for International School Ikast Brande.

Stærke samarbejdspartnere

Det er lykkes at få opbakning til visionerne fra en række virkeligt stærke samarbejdspartnere. Den lokale virksomhed BESTSELLER har igen bevidst sit stærke tilhørsforhold til området og er gennem ISIB Ejendomsselskabet også investor i det nye projekt på samme vis, som de står bag bygningen til den internationale skole.

Der er også en god dialog i gang med Lokale og Anlægsfonden, som forhåbentligt ender med, at fonden vil være med til at finansiere projektet. Realdania, som allerede har givet tilsagn om deltagelse i projektet med et to-cifret millionbeløb, udtaler:

"Vi ser det som et ’hus’, der med sit indhold og sine tilbud kan inspirere andre, når der skal etableres tilsvarende nyt i landet. Det er spændende, at der her arbejdes med møde -og aktivitetsrammer, hvor mennesker med forskellige sociale og etniske baggrunde kan komme og dele oplevelser og interesser. Det inklusionsperspektiv, der er intentionerne bag projektet, bliver meget interessant at følge," lyder det fra filantropidirektør i Realdania, Anne Skovbro

Det nye projekt, multihuset Hjertet, skal tegnes af arkitektfirmaet C.F. Møller og forventes opført af KPC byg i Herning. Det er præcist samme konsortium, som stod bag opførelsen af den bygning, der i dag rummer den internationale skole.

Forskellen på det tidligere forslag omkring Vision Vestergade og det nuværende er, at der kommer en mere markant fællesbygning, der kaldes ’Hjertet’ og et aktivitetsbånd rundt om bygningen med masser af mulighed for motion og leg.

Rideskolen og Garland er fortsat en del af projektet – men vil først blive realiseret ved senere etaper.