x

Sådan kan Multiparken i Helsingør indrettes

Pressemeddelelse

14. april 2010

Designerne Markus Wassberg og Ebbe Lykke har i samarbejde med nogle af verdens bedste skatere og udøvere af parkour og via workshops med lokale fra Helsingør udviklet et projektforslag til, hvordan den kommende Multipark i Helsingør ved Vapnagård skal indrettes med forskellige faciliteter til selvorganiseret udendørssport, leg og aktivt, socialt samvær.

test

Forslaget rummer et omfattende skateranlæg og et parkouranlæg, som kan bruges af både begyndere og professionelle skatere og parkour-entusiaster. Derudover skal Multiparken indrettes med en overdækket boldbane, der kan anvendes til fodbold, rulleskøjtehockey, basketball og tennis. Om vinteren skal banen omdannes til skøjteløb. Multiparken skal også indeholde en overdækket scene, som kan bruges til koncerter og streetfestivaler.

På det 10.000 m2 store parkområde indrettes også en legeplads, hvor der bl.a. bliver plads til bevægelsesfaciliteter for mindre børn, som giver dem muligheder for at optræne færdigheder, så de senere kan benytte de mere avancerede faciliteter. Endelig indrettes Multiparken også med nogle grønne områder, hvor alle generationer kan mødes til hygge og sundt og aktivt samvær.

Multipark-projektet bliver udbudt i totalentreprise i maj/juni, og parken forventes at være klar til brug i foråret 2011.

De kommende brugere og alle andre interesserede vil undervejs i forløbet blive indbudt til et kick off-arrangement, hvor projektet præsenteres.

Multiparken bliver brugerstyret, og det er Villa Fem, der er en socialpædagogisk miljøinstitution i Helsingør, som i samarbejde med Støtteforeningen for Multiparken, står for den proces.

Lokale- og Anlægsfondens har netop givet tilsagn om 4 mio.kr. til Multiparken. Desuden har Realdania bevilget 4,8 mio. kr. til projektet, der har et samlet budget på knap 21 mio. kr.

Flere af kommunens børneinstitutioner og SSPK har også ydet økonomisk støtte.

Direktør Torben Frølich, Lokale- og Anlægsfonden udtaler:

”Multiparken ved Vapnagård bliver landets bedste idrætslegeplads, der både vil kunne rumme landets bedste skatere og alle dem, der bare vil lege og slappe af i området. Helsingør får med den nye Multipark en idræts- og fritidsfacilitet, der vil vække opmærksomhed og tiltrække brugere ikke bare fra lokalområdet, men også fra resten af Hovedstadsregionen.”

Direktør Hans Peter Svendler, Realdania siger om projektet: ”Forslaget til indretningen af Multiparken er rigtig spændende. Fordi det indeholder bevægelsesaktiviteter for mange forskellige grupper, vil Multiparken helt sikkert kunne bidrage positivt til den sociale integration og sundheden i området. Det er også en stor styrke ved projektet, at der er så stor involvering og opbakning blandt de lokale borgere og kommende brugere.”

Borgmester Johannes Hecht-Nielsen: ”Et enigt byråd står bag dette spændende og ambitiøse projekt, som jeg håber, bliver et stort aktiv for vore borgere. Jeg er meget glad for den støtte, de to fonde har ydet, hvilket har banet vejen for, at Multiparken nu bliver ført ud i livet.”