x

Helsingørs nye multipark åbner med et brag

Pressemeddelelse 3. november 2011

Der venter lidt af en folkefest, når Helsingør Kommunes nye actionfyldte udendørs anlæg, Multiparken, sendes ud over rampen fredag den 11. november klokken 14.00.

I løbet af åbningsdagen kan du blandt andre møde nogle af verdens bedste indenfor deres felt, skateren Rune Gilberg, og den svenske parkourudøver Filip Ljungberg, der vil give prøver på, hvordan man kan folde talenterne ud på de helt nye baner. Derudover vil dagen være fyldt med festlige indslag.

Borgmester Johannes Hecht-Nielsen udtaler: ”Det er en overordentlig stor glæde for mig, at dette superflotte anlæg nu er klar til brug. Mange stærke kræfter har været i sving for at nå hertil, og resultatet er enestående. Nu skal parken i drift, og jeg er sikker på, at byrådet vil følge det med interesse. Jeg har lutter positive forventninger til, at det her bliver et fantastisk sted for brugerne og et stort aktiv for vores kommune.”

Fundamentet til Multiparken er udsprunget af frivillige hænder. Byrådet har bevilget de nødvendige anlægsmidler, i alt 33 mio. kr., heraf udgør bidrag fra Realdania 4,8 mio. kr. og fra Lokale- og Anlægsfonden 4 mio. kr.

Direktør i Realdania, Hans Peter Svendler siger om projektet: ”Vi tror på, at Multiparken kommer til at bidrage positivt til den sociale integration og mere bevægelse og sundhed i Helsingør. Det er blevet en park, som appellerer til en meget bred brugerskare. Det ser vi som en stor styrke ved projektet.”

Torben Frølich, direktør i Lokale- og Anlægsfonden, udtaler:

”Multiparken er et projekt med store ambitioner og en imponerende spændvidde i aktivitetsudbud og målgrupper. Skateanlægget kan tiltrække og udfordre de bedste skatere i landet, men kan bruges af alle – også til rulleskøjter, BMX-cykler og løbehjul. Der er rige muligheder for at dyrke parkour, boldspil og andre aktiviteter, men samtidig er der tænkt meget i at indrette Multiparken til både piger og drenge, unge såvel som ældre. Vi håber, at Multiparken bliver et sted, hvor folk fra lokalområdet, byen og oplandet kan samles om idræt, leg og socialt ophold.”

Byrådet har afsat midler til drift og vedligeholdelse af Multiparken, der grænser op til kulturinstitutionen Villa Fem, der skal stå for det daglige arbejde. For leder Leise Theilgaard, Villa Fem, leder Tommy Widriksen, Espergærde Fritidscenter og Henrik Villadsen, butik Dark Blue, der er ildsjælene bag projektet, er åbningen af Multiparken selvsagt en stor begivenhed:

Leise Theilgaard fortæller: ”Det har været en imponerende rejse med mange forskellige engagerede samarbejdspartnere. Det allermest spændende starter nu, hvor alle parkens visioner om at bringe forskellige mennesker sammen skal gøres til virkelighed. Det er nu, at en mangfoldighed af brugere skal gøre parken til deres.”  

Alle er velkomne på åbningsdagen, der ud over shows med verdensnavnene Rune Gilberg og Filip Ljungberg, byder på bmx-show, bordfodbold, In-Line jam og masser af levende musik.

FAKTA

Multiparken – en offentlig park for alle der rummer:

 • Stort skateranlæg med plaza, bowls og stiforløb 
 • Parkouranlæg 
 • Legeplads med gynge, klatrestativ og trampolin 
 • Overdækket amfiteater 
 • Overdækket multibane, der er forberedt til fodbold, håndbold, volleyball og basketball - mulighed for at etablere skøjtebane om vinteren 
 • Brugerbygning hvorfra der kan udlejes skøjter m.m. 
 • Rekreative grønne arealer med grillområde 
 • Drikkefontainer
 • Parkeringsplads ved Borgmester P. Christensens Vej. Gangbesværede eller kørestolsbrugere henvises til at parkere ved Helsingør svømmehal, hvorfra der er niveaufri adgang til området 
 • Cykelparkering til ca. 90 cykler i parkens nordligste del 
 • Handicaptoilet med pusleplads samt ekstra toilet

Baggrunden
Kimen til projektet blev, sammen med den første økonomi, lagt i 2001 af ihærdige klubfolk, lokale institutioner, Villa Fem, Espergærde Fritidscenter og politikere. Institutioner + forvaltning arbejdede i flere år på at samle midler til opførelsen af anlægget.

I 2005 besluttede Byrådet at bevilge 8,3 mio. kr. til opførelse af en multipark, hvoraf 2,095 mio. kr. var bidrag fra en række af kommunens børneinstitutioner.

Efter forskellige overvejelser blev projektet i 2008 genoptaget i udvidet form, med Markus Wassberg og Ebbe Lykke som designere. Tanken var nu at skabe et helstøbt tilbud til den organiserede ungdoms- og fritidskultur, og det projekt kom til at danne grundlag for byrådets beslutning i 2009 om at opføre Multiparken.

Økonomi
Projektet blev budgetteret til ca. 21 mio. kr., men på grund af omfattende jordforurening har byrådet givet tillægsbevillinger to gange, så de samlede udgifter er blevet 33 mio. kr.

Fondsstøtte
Realdania har støttet projektet med 4.8 mio. kr. (før fondsafgift), mens Lokale- og Anlægsfonden har bidraget med 4 mio. kr.

Ansvarlig for udførelsen
Projektleder: Birgit Nielsen, Center for Ejendomme
Færdiggørelse af byggeri: Henrik Aabye, Center for Ejendomme
Styregruppe: formand Inger Dreyer, Center for Ejendomme.
Design: Markus Wassberg og Ebbe Lykke. To af verdens bedste udøvere har bistået: Rune Gilberg som skateboardkonsulent, og Filip Ljungberg som parkourkonsulent.
Bygherrerådgiver: NIRAS
Totalentreprenør: NCC Construction Danmark A/S med New Line Skateparks incs., Canada som underentreprenør.

Drift og vedligeholdelse
Kulturinstitutionen Villa Fem, ved leder Leise Theilgaard lth38@helsingor.dk 49 28 17 21

Tidsplan
Lokalplan 1.126 for parken blev vedtaget endeligt 15. marts 2010. Byggeperioden har været fra september 2010 til november 2011. Multiparken indvies og tages i brug den 11. november 2011 kl. 14.

Ovenstående pressemeddelelse er udsendt af Helsingør Kommune