x

Byggearbejdet på Musikkens Hus i gang

Pressemeddelelse 31. maj 2010

I dag kl. 11.30 blev starten på byggeriet af Musikkens Hus i Nordjylland officielt markeret af Aalborgs borgmester Henning G. Jensen assisteret af direktør Hans Peter Svendler, Realdania, medlem af bestyrelsen for Fonden Musikkens Hus i Nordjylland, formanden for Komitéen til rejsning af Musikkens Hus i Nordjylland Niels K. Strøyberg samt designchef og administrerende direktør Wolf D. Prix, COOP HIMMELB(L)AU.

Henning G. Jensen glædede sig især over, at det ambitiøse projekt nu går ind i en mere håndgribelig fase.

”Vi har været længe undervejs, siden de første tanker om Musikkens Hus blev født, og der er sikkert nogle, som til tider har troet, at projektet ville lide skibbrud. Derfor er det en særlig glæde for mig i dag at tage dette første spadestik til en ny, stor kulturinstitution i Nordjylland, som samtidig bliver en del af en helhedsplan, som sikrer, at Østre Havn kommer til at hænge harmonisk sammen med resten af byen”, sagde Henning G. Jensen.

Hans Peter Svendler lagde vægt på, at Musikkens Hus tilfører Nordjylland – og hele Danmark – et arkitektonisk mesterværk skabt af en internationalt anerkendt arkitekt.

”Jeg er rigtig glad for, at vi nu indleder byggeriet af Musikkens Hus. Nordjylland kan være stolt af at blive hjemsted for et stykke international arkitektur af meget høj klasse, som kan skabe rammen om musik, musikalitet og store oplevelser for husets brugere, borgerne i Nordjylland og de gæster, der besøger området”, sagde Hans Peter Svendler.

Niels K. Strøyberg sendte en særlig tak til de mange sponsorer, som med deres økonomiske støtte har bidraget til at realisere Musikkens Hus.

”Tak til de virksomheder, fonde og organisationer, som har været med til at sikre
et fremtidigt musikhus på højt internationalt niveau. I medvirker til at skabe et bemærkelsesværdigt omdrejningspunkt for det musiske og kulturelle miljø i Aalborg og Nordjylland, og jeg ser frem til, at vi skal nyde store musikalske oplevelser sammen”, sagde Niels K. Strøyberg.

Wolf D. Prix udtrykte sin store glæde over, at den byggeopgave, som COOP HIMMELB(L)AU har arbejdet på i rigtig mange år, nu bliver realiseret.

”Dette er COOP HIMMELB(L)AU’s første byggeri i Norden, og vi glæder os til at vise hele Danmark det færdige resultat”, udtalte Wolf D. Prix.

Arbejdet på grunden går straks i gang, og efter planen skal Musikkens
Hus i Nordjylland stå færdigt ved årsskiftet 2012/13.