x

Musikkens Hus skal være del af et dynamisk byrum

Pressemeddelelse 24. august 2007

Musikkens Hus i Nordjylland skal være en del af et dynamisk byrum, der forbinder Aalborgs bycenter med Limfjorden omkring tre pladsdannelser. Det er hovedidéen bag den masterplan for musikhusgrunden, som det østrigske arkitektfirma COOP Himmelb(l)au netop har præsenteret for Realdania. Forslaget til masterplan bliver nu givet videre til Aalborg Kommune.

COOP Himmelb(l)au har på et møde den 23. august 2007 præsenteret Realdania for deres bud på en masterplan for den grund, Musikkens Hus i Nordjylland skal opføres på. Masterplanen, som er bestilt og finansieret af Realdania, er udarbejdet for at sikre, at befolkningen i Nordjylland får et attraktivt område, der skaber en ny dimension i omgivelserne ud til Limfjorden, og at Musikkens Hus får en optimal placering på grunden.
 
Hovedidéen bag COOP Himmelb(l)aus masterplan er, at musikhusgrunden skal udgøre et dynamisk byrum, der forbinder Aalborgs bycenter med Limfjorden omkring tre pladsdannelser: Et handels- og citytorv, et kulturelt torv og en plads i forbindelse med Musikkens Hus.
 
Masterplanen placerer Musikkens Hus længst mod øst på grunden, således at der i sammenhæng med Nordkraft-bygningen etableres et kulturelt torv. Længst mod vest foreslår COOP Himmelb(l)au, at der omkring et city-torv etableres et markant bygningsværk med butikker og kontorer mv., som skal ses i tæt sammenhæng med bymidtens mange tilbud og nybyggeriet på Metax-grunden.
 
Pladsen ved Musikkens Hus, der ligeledes bliver et torv, er tænkt i snæver sammenhæng med musikhusets foyerområde, der vil blive et væsentligt omdrejningspunkt for aktiviteterne i huset. COOP Himmelb(l)au foreslår desuden, at der på grunden for Musikkens Hus etableres et hotel i et bygningstårn ud mod Limfjorden.
 
Direktør Hans Peter Svendler, Realdania, udtaler: "COOP Himmelb(l)au er kommet med et visionært, gennemtænkt og superflot forslag, som vi i Realdania hilser meget velkomment. Vi vil nu præsentere forslaget for Aalborg Kommune, der kan arbejde videre med forslaget til den masterplan, der skal indgå i udarbejdelsen af en lokalplan for området. Masterplanens hovedidé vil efter vores opfattelse virkelig bringe liv og fornyelse til denne del af Aalborg by og Limfjorden. Vi håber at kunne forelægge projektet for byrådet på et lukket møde efter byrådsmødet på mandag den 27. august, og umiddelbart derefter for pressen".

Yderligere oplysninger
Direktør Hans Peter Svendler, Realdania, tlf. 7011 6666