x

Musikkens Hus i Aalborg er midt i en proces med mellemregninger og tilpasninger

Pressemeddelelse 12. maj 2004

Processen i forbindelse med det nordjyske projekt Musikkens Hus lever efter vores opfattelse op til den almindelige praksis i forbindelse med store arkitektkonkurrencer, siger direktør i Fonden Realdania Hans Peter Svendler, der også mener, at arkitektkonkurrencen er det rigtige valg af konkurrenceform til så markant et projekt. 

Ved store byggeprojekter som Musikkens Hus har bygherren to muligheder: Enten kan man gennemføre byggeriet som en totalentreprise, hvor alle svar på de arkitektoniske, økonomiske, funktionelle og tekniske løsninger fastlægges fra begyndelsen.

Dilemmaet er imidlertid at den konkurrenceform ikke inspirerer til kreativ og visionær udfoldelse, men til benyttelse af sikre afprøvede løsninger. Den anden mulighed er at gennemføre en arkitektkonkurrence, som alt andet lige åbner langt større muligheder for visionære og nytænkende bud på en samlet løsning.

- I Aalborg valgte man med arkitektkonkurrencen i mine øjne den rigtige model, siger Gøsta Knudsen, formand for Akademisk Arkitektforening. - Men visionære forslag skal altid  igennem en  kompleks proces med mange mellemregninger og tilpasninger, før de kan realiseres. Det er en sådan  proces Musikkens Hus nu er midt i, og vi har tillid til at proceduren bliver overholdt, slutter Gøsta Knudsen.

Musikkens Hus i Nordjylland skal ligge på havnefronten i Aalborg. Det skal rumme en musikhusdel med koncertsale og foyer samt en forsknings- og uddannelsesdel til Nordjysk Musikkonservatorium og Aalborg Universitets uddannelser i musik, musikterapi samt arkitektur & design. Også Aalborg Symfoniorkester får domicil i bygningen.

 

Yderligere oplysninger
Hans Peter Svendler, direktør i Fonden Realdania, tlf. 70 11 66 66
Gøsta Knudsen, formand for Akademisk Arkitektforening, tlf. 35 27 75 08