x

Åbent hus i Musikkens Hus i Nordjylland

Pressemeddelelse 19. april 2013

I foråret 2014 indvies Musikkens Hus i Nordjylland, men allerede 27. og 28. april i år, får offentligheden mulighed for at tage det usædvanlige byggeri på Østre Havn i Aalborg nærmere i øjesyn.

”Musikkens Hus er ikke alene et unikt byggeri, der er centralt og markant placeret på Østre Havn i Aalborg, det er også et hus, som jeg forventer, vil blive en dynamo for udviklingen i Aalborg og hele regionen”, siger Bent Frank, der er formand for Fonden Musikkens Hus i Nordjylland.

 

Bent Frank oplyser, at Fonden har modtaget en strøm af henvendelser fra folk og foreninger, der har ønsket at se byggeriet, og at Fonden nu kommer de ønsker i møde ved at holde åbent hus. Bent Frank understreger dog, at det på grund af den store interesse er nødvendigt at tilmelde sig på forhånd via Musikkens Hus’ hjemmeside, som også indeholder praktiske oplysninger om arrangementet.

 

Pressen får mulighed for en særskilt præsentation allerede

 

Onsdag 24. april kl. 14.00 hos Visit Aalborg, Kjellerup Torv 5, niveau 13

 

Præsentationen inkluderer også en rundvisning i bygningen.

 

Musikkens Hus er tegnet af det østrigske arkitektfirma COOP HIMMELB(L)AU, og det kommer til bl.a. at rumme en koncertsal til 1.200 tilhørere, tre mindre sale, Intimsalen, Klassisk sal og Rytmisk sal, en foyer, en uddannelsesdel med øvelokaler og undervisningsrum samt en Backstage Base med kunstnerfoyer, øvelokaler og administration. Husets faste brugere bliver Det Jyske Musikkonservatorium, Institut for Musik under Aalborg Universitet samt Aalborg Symfoniorkester.

 

Det finansielle grundlag for byggeriet af Musikkens Hus er skabt til veje af Realdania, Aalborg Kommune og Komiteen til rejsning af Musikkens Hus.

 

Yderligere oplysninger om åbent hus arrangementet kan fås ved henvendelse til Bent Frank, formand for Fonden Musikkens Hus i Nordjylland, telefon 21 69 95 93. Se også www.musikkenshus.dk.

 

Ovenstående pressemeddelelse er udsendt af Fonden Musikkens Hus i Nordjylland