x

Enestående tidslomme med perfekt placering

Pressemeddelelse 2. februar 2011

Et samarbejde mellem Slagelse Kommune og markante profiler vil give rejsende over Storebælt en unik mulighed for et interessant stop med gode oplevelser: Landets første naturrasteplads.

Ligger det rigtige sted

På Storebæltsvej ganske nær betalingsanlægget ved Storebæltsbroen, tæt ved afkørsel 43, arbejdes der på højtryk med at opføre Danmarks første naturrasteplads.

- Beliggenheden er optimal, tæt ved Storebælt med mulighed for at bade, fiske eller besøge isbådsmuseet, og samtidigt så tæt ved motorvejen og Storebæltsbroen, at rigtigt mange rejsende har mulighed for at lave et tiltrængt stop, så børn og voksne kan røre sig, og hunden kan blive luftet, fortæller cand. agro. Henriette Lunn Vonsbæk fra Vej og Park.

En plads med indtryk og oplevelser

På den færdige naturrasteplads bliver der forskellige muligheder for aktiviteter i pausen, man holder. Når bilen er parkeret, kan man starte med at gå ind i den udstillingsbygning, som bliver opført. Her vil man udover en speciel arkitektonisk bygning kunne opleve en spændende udstilling om, hvordan Storebæltsforbindelsen blev til.

Man kan derefter gå gennem den store indgangsportal, der bliver et stykke oprejst tunnelrør, og ind i det grønne område, hvor det første man vil få øje på, er det kæmpe store borehoved, der blev brugt til at bore tunnelen under Storebælt.

Nu starter en tur på stisystemet, hvor man kan nyde blomsterengen med hjemmehørende vilde blomster. Man kan fortsætte forbi den lille sø og ud på trædækket, hvorfra man kan se på søens insekter og smådyr. Følger man stisystemet videre, ender man på en bakke med mulighed for at få pulsen op med forskellige motionsredskaber. Der bliver også legeoaser til familiens yngste og en indhegnet ”hundeskov”, hvor man kan lade hunden løbe frit.

I den østligste ende af rejser en høj sig i landskabet. På toppen bliver der bygget et tårn, som man kan gå op i og se ud over de omkringliggende landskaber og få et perfekt udsyn til Storebæltsbroen. Undervejs på stiforløbet bliver der mulighed for at få informationer om stedets flora og fauna. Der bliver naturligvis gode muligheder for at sidde og nyde medbragt mad. 

Et stærkt samarbejde

Det er en håndfuld stærke aktører, der arbejder sammen for at realisere projektet med landets første naturrasteplads. Storebæltsforbindelsen, Realdania, Q8, Friluftsrådet, Storebæltsudstillingscenter-Fond og Slagelse Kommune arbejder tæt sammen for at opnå et resultat, som kan være til glæde for rejsende fra nær og fjern og til gavn for trafiksikkerheden.

Pressemeddelelsen er udsendt af Slagelse Kommune