x

Fire stærke teams prækvalificeret til konkurrencen om udvikling af Kunstbygningen Filosoffen og arealet ned mod Odense Å

Pressemeddelelse 31. oktober 2012

Et samarbejde mellem Realdania og Odense Kommune skal udvikle Hanne Kjærholms fine Kunstbygning Filosoffen så bygningen får mere ud af sin beliggenhed - lige ved åen, Odense Aafart og nær byens centrale latinerkvarter. Der er nu udvalgt fire teams, som skal deltage i konkurrencen om at udarbejde projektet.

Der er afholdt prækvalifikation for projektet, og blandt et spændende felt bestående af 18 interesserede og kvalificerede teams har Odense Kommune og Realdania nu udvalgt fire teams med stærke kompetencer inden for såvel landskabs- som bygningsarkitektur. Til konkurrencen, som forventes udskrevet ultimo 2012, er de følgende teams udvalgt:

  • Erik Brandt Dam arkitekter
  • Creo Arkitekter A/S
  • SLA a/s
  • tegnestuen vandkunsten a/s

Kunstbygningen Filosoffen har en unik placering i byen. Bygningen ligger på kanten af Odenses middelalderlige bykerne i umiddelbar tilknytning til ét af byens større rekreative områder Munke Mose.

Deltagerne i konkurrencen skal bl.a. komme med forslag til, hvordan områdets mindre bygninger samles med Kunstbygningen, og hvordan der skabes en ny inviterende plads, som kan spille sammen med det nærliggende Saabyes Stryg.

”Kunstbygningen Filosoffen har altid haft en særlig plads hos det aktive kunstmiljø i Odense. Mange flere kunne få endnu mere glæde af stedet og vi ser derfor frem til at modtage fire spændende forslag, der kan vise Filosoffen som et moderne udstillingssted, der til fulde udnytter den attraktive beliggenhed”, udtaler Ellen Drost, kulturchef i Odense Kommune.

”Omdannelsen af Kunstbygningen Filosoffen er en opgave, der er udfordrende både landskabsmæssigt og bygningsmæssigt. Med valget af de fire teams glæder vi os til at se deres forslag til, hvordan bygningerne i området kan samles omkring et attraktivt integreret udeareal til glæde for både kunstbygningens besøgende og de mange borgere, der går og cykler i området," siger Karen Skou, projektleder i Realdania.

Fakta

En del af Odenses kulturstrategi
Udviklingen af Kunstbygningen Filosoffen og arealet ned mod åen er det sidste projekt i den samarbejdsaftale, der blev indgået mellem Realdania og Odense Kommune med udgangspunkt i Kulturstrategien, der startede i 2005. Et projekt, der havde fokus på at styrke det kulturelle vækstlag. Både borgere og professionelle kunstnere har med strategien fået bedre mulighed for at medvirke til og opleve kunst og kultur i Odense.

De øvrige projekter i Kulturstrategien er:

  • Kulturmaskinen
  • Magasinet
  • Farvergården
  • Stjerneskibet (Innovationens hus)
  • Grønnegade
  • Gråbrødre Torv

De fire prækvalificerede teams til konkurrencen består af:

Team 1
Erik Brandt Dam arkitekter
Bisgaard Landskabsarkitekter ApS
MOE & BRØDSGAARD A/S, Rådgivende Ingeniører

Team 2
Creo Arkitekter A/S
Schul Landskabsarkitekter
Rambøll Danmark A/S

Team 3
SLA a/s
aARts Architects
Rådgivende ingeniørfirma Lars Kiilerich-Hansen

Team 4
tegnestuen vandkunsten a/s
Marianne Levinsen Landskab ApS
Oluf Jørgensen A/S Rådgivende Ingeniørfirma.

Ovenstående pressemeddelelse er udsendt af Odense Kommune