x

Første spadestik på Grønnegade

Pressemeddelelse 1. juni 2011

Den 8. juni 2011 tager rådmand Jan Boye det første spadestik i omdannelsen af Grønnegade i Odenses midtby. Projektet består af to dele: et nyt byrum på overfladen og nye parkeringspladser under jorden.

Når den første spade sættes i jorden den 1. juni kl. 13.00, begynder etableringen af den parkeringskælder, som skal erstatte de parkeringspladser, der i dag er på Grønnegade. Det er firmaet Hans Jørgensen & Søn entreprenører A/S, der står for at etablere parkeringskælderen, som herefter administreres af Q-park.

- Jeg er meget glad for, at vi nu får en parkeringskælder under Grønnegade, så omdannelsen af gaden kan blive en realitet. Vi får et attraktivt og moderne byrum på Grønnegade, som bliver en flot indgang til Brandts, siger Jan Boye, rådmand i By- og Kulturforvaltningen.

Omdannelsen af pladsen finansieres i et samarbejde mellem Odense Kommune og Realdania og er en del af Odense Kommunes kulturstrategi, som har fokus på at sikre bedre sammenhæng mellem og adgangsforhold til kulturtilbuddene i Odense.

- Med omlægningen af Grønnegade realiserer vi det fjerde projekt i en visionær kulturstrategi, som understøtter Odenses kreative potentiale. Det nye byrum i Grønnegade vil styrke det innovative kulturcentrum, der er blevet skabt omkring Brandts og Kulturmaskinen, siger direktør Hans Peter Svendler, Realdania.

Parkeringskælderen ventes at stå færdig til december 2011, mens omdannelsen af det nye byrum på Grønnegade begyndes i foråret 2012 og vil være klar senere samme år.

Parkering i anlægsperioden
Etableringen af parkeringskælderen og omdannelsen af pladsen vil betyde, at de nuværende parkeringspladser på Grønnegade vil mangle, indtil parkeringskælderen står færdig. Derfor opfordrer Odense Kommune folk til at finde alternative parkeringspladser bl.a. ved parkeringspladserne på Klostergade, parkeringshuset på Store Gråbrødrestræde og parkeringshuset i Pantheonsgade.

Det nye byrum
Det er tegnstuen MASU PLANNING, der har tegnet vinderforslaget til omdannelsen af Grønnegade. Med forslaget vil Grønnegade i fremtiden blive et alternativt og ungt opholdssted med Odenses klassiske gule teglklinker i et nyt bølget mønster og et robotstyret skygge- og vandspil.

Pressemeddelelsen er sendt ud af Odense Kommune