x

Nu favner Stjerneskibet i Odense alle verdenshjørner!

Pressemeddelelse 24. juni 2008

Stjerneskibet i Odense har udsendt følgende pressemeddelelse: Stjerneskibet har undergået en sand forvandling og står nu i lys lue! De 15 asymmetriske karnapper udgør husets facade mod Odense Havn, Den Kreative Platform er etableret på husets tag og det permanente lysværk "Interdependence" spreder lys til Stjerneskibets dunkle havneomgivelser.

Stjerneskibet er en ener

Innovationens Hus - kaldet Stjerneskibet - er etableret som led i partnerskabet mellem Realdania og Odense Kommune om realisering af en række projekter i relation til Kommunens kulturstrategi. Odense Kommune har erhvervet huset og står sammen med Realdania bag finansieringen af ombygningen af Stjerneskibet.

- Nu hvor byggeriet et afsluttet og Stjerneskibet står som et samlet kunstværk, vil Stjerneskibet i fremtiden udsende et meget karakteristisk og markant anderledes udtryk, fortæller Stjerneskibets leder, Per Hein. Særligt de 15 karnapper er skabt ud fra en stilistisk tanke, der har sit oprindelige udgangspunkt i kamæleonens evne til at favne alle verdenshjørner med sine øjne. - Alle 15 karnapper peger i hver sin retning og giver således iværksætterne i huset mulighed for at se til alle verdenshjørner ligesom kamæleonen, smiler Per Hein.

- Realdania har set en særlig udfordring i at give Stjerneskibets gamle fabriksbygning et helt nyt udtryk. Samtidig ser vi Odenses nye innovationshus som et dynamisk kontor- og vækstfællesskab for innovative iværksættere med ambitioner om vækst og kommerciel succes - et projekt der falder fint i tråd med Odense Kommunes kultursatsning, siger projekter Karen Skou, Realdania.

- I Den Kreative Platform på husets tag er du pludselig meget tættere på stjernerne! Den Kreative Platform er tænkt som et meget anderledes møde- og kursuslokale, hvor der er plads til store armbevægelser og store tanker. - Vil du eksempelvis beskæftige dig med Kreativitet, Leg, Læring eller Innovation, er det hér rum lige dig, fortæller Per Hein.

Et lys i mørket

I partnerskab med Odense Kommune har Realdania også støttet Stjerneskibets permanente lysværk "Interdependence".

"Interdependence" er skabt af lyskunstner Viera Collaro og har til hensigt at gøre Stjerneskibet langt mere synligt og spændende. - Med sit store format skaber lysværket det åbne og venlige miljø, der hidtil ikke har eksisteret på Odense Havn, fortæller Viera Collaro.

- Især om natten og i de mørke dage vil effekten af "Interdependence" være meget tydelig og dynamisk, tilføjer hun.

Få hænderne op mellem stjernerne!

Har du lyst til at opleve Stjerneskibets opsigtsvækkende lysværk, komme tættere på stjernerne via Den Kreative Platform eller opleve karnapperne set indefra, er du altid velkommen til at kigge forbi.

For yderligere info kontakt da projektkoordinator Line Hornslet Falcke på mobil 24467879 eller mail lhf@stjerneskibet.dk