x

Kræftpatienter og pårørende får ny kræftrådgivning og palliativt rehabiliteringscenter ved Vejle Sygehus

Pressemeddelelse 26. marts 2012

Lys, hjemlighed og en duft af skovbund vil præge den nye kræftrådgivning, som Kræftens Bekæmpelse, Realdania og Region Syddanmark realiserer i Vejle. Konkurrencen om at opføre det nye Livsrum blev afgjort mandag d. 26 marts kl. 11.00. Vinderen er entreprenørfirmaet Raunstrup sammen med arkitektfirmaet Arcgency og ingeniørfirmaet Hundsbæk & Henriksen.

– Vi bygger et hus, der føles hjemligt og rart og giver rum til alle former for liv. Rådgivningen kommer til at ligge ganske tæt på hospitalet, så det bliver nemt for kræftpatienter og pårørende at komme forbi til en kop kaffe og måske en snak. I rådgivningen kan de besøgende møde de frivillige, tale med vores professionelle rådgivere og deltage i forskellige aktiviteter, siger Leif Vestergaard Pedersen, administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse.

Den nye kræftrådgivning kommer til at ligge på Beriderbakken 9 – en skovklædt skrænt tæt på Vejle Sygehus kræftafdeling. Huset bliver beklædt med naturmaterialer, så det harmonerer med den naturskønne Grejsdal, som grunden grænser op til. Bygningen bliver bygget i flere planer og får en solfyldt tagterrasse øverst. I rådgivningen vil der være rum til både samvær i fællesarealerne og eftertanke i et roligt hjørne, og på en sommerdag vil besøgende kunne lugte mosset og barken fra skoven bagved. 

– De forslag, der kom frem i konkurrencen, afspejler alle et stort engagement i opgaven, og de forsøger på hver deres måde at tolke visionen om en åben rådgivning, som også arkitektonisk kan give den bedst mulige støtte i en meget svær situation i livet, siger Hans Peter Svendler, direktør i Realdania.

– Specielt vinderprojektet synes vi giver et meget overbevisende bud på, hvordan en rådgivning kan indrettes, og vi ser frem til at se det færdige hus.

Byggeriet af det nye Livsrum sker i tæt samarbejde med Vejle Sygehus, og hospitalets palliative rehabiliteringsindsats rykker ind i bygningen. Det sker for bedre og tidligere i sygdomsforløbet at kunne imødekomme de behov for støtte, genoptræning og lindrende behandling, som kræftpatienter kan have.

– I regionsrådet er vi glade for, at etablering af det nye center nu er rykket et skridt nærmere. Vejle Sygehus skal være specialsygehus med særlig fokus på kræftbehandling. Samarbejdet med Kræftens Bekæmpelse om dette projekt udgør en vigtig brik i ambitionen om at videreudvikle Vejle til et sygehus, hvor kræftpatienterne oplever at være i centrum og får et samlet tilbud af allerhøjeste kvalitet, siger Poul-Erik Svendsen, formand for sundhedsudvalget i Region Syddanmark.

Det første spadestik i byggeriet vil efter planen blive taget i august. Allerede i sommeren 2013 forventer Kræftens Bekæmpelses og Vejle Sygehus at kunne byde kræftpatienter og pårørende velkommen i kræftrådgivningen og det palliative rehabiliteringscenter.

Mere information om projektet findes på www.livsrum.dk.