x

Klik et Håndværk vinder filmpris i Hamborg

Pressemeddelelse 31. maj 2011

Hjemmesiden Klik et Håndværk har vundet sølvmedalje på WorldMediaFestival i Hamborg. Klikethåndværk.dk er en webportal, hvor håndværkere kan se en række korte film, som viser, hvordan historiske og måske glemte byggeteknikker udføres. Klik et Håndværk er en del af initiativet RENOVER, som Grundejernes Investeringsfond og Realdania står bag.

Initiativtagerne blev i november 2010 inviteret til at deltage i WorldMediaFestival med en film fra Klik et Håndværk. Til prisuddelingen den 18. maj 2011 vandt filmen ”Liming and whitewash” om kalkning og kalkmælk en sølvmedalje i kategorien web-tv.

WorldMediaFestival er en global konkurrence for moderne medier. Festivalen hylder de bedste løsninger inden for virksomhedsfilm, tv og web. I år deltog 299 virksomheder, tv-stationer og bureauer fra 32 lande.

Klik et Håndværk formidler metoder til bevaring og renovering af bygninger. Metoderne er velafprøvede og hjælper til at bevare bygningens udtryk og værdi. Men de er samtidigt i fare for at gå i glemmebogen i takt med at håndværksuddannelserne i stigende grad koncentrerer sig om nybyggeri. I dag er det derfor vanskeligt som almindelig håndværker at opnå viden om de gamle teknikker. Klikethåndværk.dk introducerer en række kortfilm om ældre bygningshåndværk og teknikker, der kan ses på computere og smartphones. Det gør filmene tilgængelige, uanset hvor og hvornår man har behov for at se dem.

Realdanias direktør Hans Peter Svendler siger: ”Sølvmedaljen er et klap på skulderen, der understreger kvaliteten ved filmene på Klik et Håndværk. Portalen er med til at sikre, at vi kan bevare og videreudvikle de mange gamle bygninger, der karakteriserer de centrale bydele i Danmark.”

Grundejerne Investeringsfonds udviklingschef Birgitte Dela Stang siger: ”Det er dejligt, at redskaberne under RENOVER-initiativet også beviser deres værd uden for landets grænser. Filmen er en fin mulighed for at videregive erfaringer og fif om, hvordan en byggeteknik udføres eller et materiale anvendes bedst muligt, og jeg er glad for, at den får noget anerkendelse. I Grundejernes Investeringsfond støtter vi en række formidlingsprojekter, der sikrer den håndværksmæssige kvalitet og reducerer antallet af byggefejl, og jeg ser prisen som en anerkendelse af de kvaliteter, der ligger i det arbejde”.

Se filmene på www.renover.dk og via YouTube.


FAKTA

Klik Et Håndværk
Klik et Håndværk blev igangsat i 2008 under udviklingsinitiativet Renovering 2010, og har resulteret i en webportal og indtil videre 14 film á 6-9 minutters varighed.

Filmene fokuserer på den udførelsesmæssige side af håndværket og dokumenterer de metoder og teknikker, der knytter sig til de enkelte opgaver, fx kalkning eller istandsættelse af trævinduer. Hensigten er at give et kvalificeret indblik i de gamle håndværk og styrke lysten til at søge og tilegne sig mere viden om håndværket.

Filmproduktionen er varetaget af Chroma Communication ved Niels Brondbjerg og Anders Dylov, der sammen med sbs rådgivning a/s har stået for projektet. Udvælgelsen af teknikkerne er foretaget af en gruppe udvalgte eksperter.

Ved at dokumentere og formidle byggeviden i digitale film, der kan ses på computere og mobiltelefoner, vil filmene kunne indgå i undervisningssituationer. Samtidigt bidrager portalen til, at den rette byggeviden i fremtiden findes på rette sted til rette tid. Dermed kan man undgå, at klassiske byggefejl bliver gentaget igen og igen.

Filmene findes på YouTube og vidensportaler, som henvender sig til uddannelsesinstitutioner.

WorldMediaFestival
WorldMediaFestival en global konkurrence for moderne medier etableret i år 2000. Det tyske selskab Intermedia står bag festivalen, der hvert år samler professionelle fra marketing, reklame, radio og tv. Læs mere om festivalen på www.worldmediafestival.org.

Om RENOVER
RENOVER er et partnerskabsprojekt, der er etableret af GI og Realdania, og som bygger videre på udviklingsinitiativet Renovering 2010. Formålet er at fremme en udviklings- og formidlingsindsats, som skal føre til højere kvalitet, lavere priser og bedre totaløkonomi i forbindelse med bygningsrenovering og bygningsforbedring. Læs mere om projektet på www.renover.dk.

Redskaberne under RENOVER handler om produkt- og procesudvikling og læring ud fra ønsket om at skabe reelle forandringer og forankre resultaterne i det daglige arbejde på byggepladser, i virksomheder og på uddannelsesinstitutioner.