x

Lys på Ribe Domkirke i julemåneden

Pressemeddelelse 18. april 2012

Realdania og Esbjerg Kommune har netop besluttet at supplere de nuværende planer om fornyelse af området omkring Ribe Domkirke med en særlig julebelysning i december måned.

- Hele projektet med fornyelsen af Domkirkepladsen er et meget ambitiøst og spændende projekt, der både er nytænkende og i tråd med pladsens ånd. Arbejdet skrider planmæssigt frem, og jeg er meget glad for, at vi med den særlige julebelysning kan imødekomme det meget udtalte ønske om at oplyse den smukke domkirke, siger borgmester Johnny Søtrup.

Arkitekterne fra tegnestuen Schønherr A/S har fundet frem til løsningen med at lade december måned adskille sig fra resten af året. I de arkitektoniske planer for domkirkepladsen er belysningen i høj grad tænkt ind.

- Ideen er at udbrede julebelysningen i den gamle middelalderby til også at omfatte Domkirkepladsen. Byens udtryk ændrer sig markant i december måned, og derfor kan man sagtens gøre noget ekstraordinært med belysningen i den måned – uden at det går på kompromis med arkitekternes oprindelige tanke om belysningen af hele pladsen, oplyser direktør for Teknik & Miljø, Hans Kjær.

Hans Peter Svendler, direktør for Realdania er ligeledes meget positiv.

- I hele renoveringsprojektet er der stor fokus på at arbejde med respekt for æstetikken og Domkirkepladsens centrale rolle i byrummet. Men pladsen er netop et folkeligt samlested i den gamle købstad, og derfor er det på sin plads at gøre noget ekstra ud af at festliggøre december måned, siger Hans Peter Svendler.

Julebelysningen etableres som en del af det samlede renoveringsprojekt. Domkirkepladsen forventes at stå færdig i løbet af 2012.

Ovenstående pressemeddelelse er udsendt af Esbjerg Kommune