x

Byvision Ringbyen udstilles på Lyngby Rådhus

Pressemeddelelse

10. december 2010


Fra torsdag d. 16. december kl. 15 kan du se udstillingen
af den nye vision for Ringbyen på Lyngby Rådhus. Visionen er udarbejdet af
BIG – Bjarke Ingels Group m.fl. for Realdania.


Forestil dig en letbane, der vil gå fra Lundtofte i nord via Kgs. Lyngby, Gladsaxe, Herlev og Glostrup til Ishøj, Brøndby og Avedøre Holme i syd, derefter over Øresundsbroen til Malmø og op langs den svenske kyst tilbage til Helsingør og retur til Lundtofte. Det lyder som en fremtidsvision og det er det i sandhed også. Men hvis Ringbyvisionen for byområderne langs Ring 3 løftes hele vejen, kan det blive til virkelighed i 2047, præcis 100 år efter Fingerplanen for Storkøbenhavn blev lanceret. Bag Ringbyvisionen står ti kommuner, Region Hovedstaden, By- og Landskabsstyrelsen, Transportministeriet og Realdania.

De nye byområder, der vil blive skabt på baggrund af en fremtidig letbane, vil ifølge visionen, have bæredygtige løsninger og livskvalitet er i højsædet. Det drejer sig om et godt 30 kilometer langt bælte omkring letbanens stationer, der vil give plads til at udvikle levende, selvstændige og mangfoldige byområder.

Lyngby-Taarbæks borgmester Søren P. Rasmussen ser frem til at modtage udstillingen for visionen, efter den første gang blev vist på Herlev Hospital den 1. december: ”Vi har kæmpet længe for letbanen og nu ser den ud til at være kommet tættere på end nogensinde. Jeg ser frem til at den kollektive trafik kan binde Hovedstadsregionen sammen på tværs og jeg hilser de mange udviklingsmuligheder langs en letbane velkommen. Jeg hæfter mig især ved BIGs (Bjarke Ingels Group) udpegning af Lyngby som ”the science city” og ”the shopping hub”, der netop understøtter vores visioner i forhold til Lyngby-Taarbæk som vidensby og handelscenter”, siger Søren P. Rasmussen.

 

Efter ca. en måned flytter udstillingen til Lyngby Storcenter.

 

Fakta:

 

De 10 kommuner, der deltager i Ringbyvisionen er:

· Lyngby-Taarbæk Kommune

· Gladsaxe Kommune

· Herlev Kommune

· Rødovre Kommune

· Albertslund Kommune

· Glostrup Kommune

· Vallensbæk Kommune

· Ishøj Kommune

· Brøndby Kommune

· Hvidovre Kommune

 

Desuden deltager Region Hovedstaden, Miljøcenter Roskilde, Transportministeriet og By- og Landskabsstyrelsen.

 

Økonomi:

Realdania har afsat godt 3 mio. kr. til at udarbejde byvisionen. Udover det bidrager de ti kommuner med ca. 1,5 mio. kr.

 

Der findes en bog om Ringbyvisionen og den kan hentes gratis i DACs boghandel
(Dansk Arkitektur Center, Strandgade 27B, 1401 København K)

Bogen kan også bestilles via www.bygningsarv.dk

Eller ved at sende en mail til ln@bygningsarv.dk for et administrationsgebyr på 25 kr. plus fragt.

 

Pressemeddelelsen er udsendt af Lyngby Kommune.