x

”Røde Plads” bliver nyt samlingssted for Herlufsholms elever

Pressemeddelelse 22. maj 2015

Herlufsholm Skole har til huse på en af Danmarks gamle herregårde, og dens historie går tilbage til 1200-tallet. Skolen har i de seneste år gennemgået en omfattende ombygning og restaurering for at fremtidssikre den som et moderne uddannelsessted. Nu er udearealerne og ”Røde Plads” også blevet restaureret. ”Røde Plads” indvies lørdag den 23. maj i forbindelse med fejringen af skolens 450 års jubilæum.

”Røde Plads” ligger centralt mellem nogle af skolens ældste og nyeste bygninger. Pladsen har i de senere år været i dårlig stand, men er nu restaureret og har fået nyt liv, så ”Røde Plads” fremover kan fungere som et naturligt samlingssted for skolen og dens elever – sådan som den oprindelig var tænkt til.

 

Den restaurerede plads trækker en række topologiske træk fra den ådal, som ligger tæt ved Herlufsholm, ind på pladsen. Det giver ”Røde Plads” et bølgende udseende, som også skaber en række nye områder og siddepladser, hvor eleverne kan opholde sig, og hvor der er plads til forskellige aktiviteter året rundt. Røde teglklinker sørger for, at pladsen også fremover kan bevare sit navn, ”Røde Plads”. Realdania har støttet restaureringen med 6 mio. kr., og det er arkitektfirmaet Breimann & Bruun, som har udformet den nye indretning af ”Røde Plads” på baggrund af en arkitektkonkurrence, afholdt i 2014.

Programchef i Realdania Christian Andersen siger. ”Røde Plads” er blevet det nye, centrale bindeled, der forbinder nyt og gammelt. Et nyt uderum, der kan danne ramme om elevernes udeaktiviteter. Dermed understøtter pladsen elevernes nutidige behov - sammen med de øvrige opgraderinger af skolens fysiske rammer. Samtidig viser pladsen respekt for stedets bygningskultur. De historiske rammer er nu rustet til at kunne fortsætte som levende bygningsarv i fremtiden.”  

 

Rektor for Herlufsholm Klaus Eusebius Jakobsen siger: ”Renoveringen af denne centrale plads på Herlufsholm er med til at samle skolen og dens bygninger – nye som gamle. Og det glæder vi os over.”

 

Ved åbningen af Røde Plads vil der være taler ved forstander og bestyrelsesformand for Herlufsholm direktør Jens Moberg, rektor for Herlufsholm Klaus Eusebius, administrerende direktør i Realdania Jesper Nygård og bestyrelsesformand for Ny Carlsbergfondet Karsten Ohrt.