x

Europa-Kommissionen godkender finansieringen af Copenhagen Arena

Pressemeddelelse 16. maj 2013

Københavns Kommunes bidrag til finansieringen af Copenhagen Arena er fuldt ud lovlig offentlig støtte. Det har Europa-Kommissionen netop afgjort. Dermed er den sidste sten ryddet af vejen for, at København og Danmark kan få en arena til kultur- og sportsarrangementer i international topklasse. Der er grundstensnedlæggelse på projektet inden sommerferien.

Europa-Kommissionen har i dag godkendt Københavns Kommunes støtte til opførelsen af Copenhagen Arena. Europa-Kommissionens afgørelse falder uden nogen form for anmærkninger til den finansieringsmodel, der ligger til grund for Copenhagen Arena.

Copenhagen Arena har selv anmodet EU om at vurdere støtten

Københavns Kommune og Realdania bidrager med hver 325 mio. kr. til finansieringen af byggeriet af Copenhagen Arena. For at rydde enhver tvivl af vejen har parterne selv anmodet Europa-Kommissionen om en vurdering af, om Københavns Kommunes støtte til Copenhagen Arena er lovlig. Det har parterne nu fået bekræftet af Europa-Kommissionen.

”Arenaen vil styrke Københavns profil som en international kongres- og eventby. Jeg er rigtig glad for at vi nu snart kan sætte byggeriet i gang”, siger overborgmester Frank Jensen.

”Europa-Kommissionens afgørelse er rigtig godt nyt for idrætslivet, kulturlivet og bylivet i København. Med Copenhagen Arena kan København tilbyde omverdenen bedre, bredere og større nationale og internationale arrangementer end nogensinde. Arenaen vil styrke vores internationale profil, og den er lige, hvad vi har sukket efter i årevis”, siger kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, Pia Allerslev.

Flemming Borreskov, adm. direktør i Realdania, siger om afgørelsen: ”Det glæder os i Realdania, at Copenhagen Arena med Europa-Kommissionens afgørelse nu rykker et skridt nærmere. Projektet rummer store by- og bygningsmæssige kvaliteter og har potentiale til, at arenaen kan blive omdrejningspunkt for både spektakulære oplevelser og et levende, aktivt byliv.”

Også adm. direktør i Arena CPHX, selskabet bag opførelsen af arenaen, Claus Wiegand Larsen er tilfreds:

”Jeg er naturligvis glad for, at Europa-Kommissionen er kommet frem til den samme konklusion, som vi selv og vores advokater er. Nu glæder vi os enormt meget til at komme i gang med byggeriet, så København kan få en arena, der i design og funktionalitet er i international topklasse”, siger Claus Wiegand Larsen.

Udover at konkludere, at finansieringen af multiarenaen er i overensstemmelse med EU’s statsstøtteregler, fremgår det bl.a. af Europa-Kommissionens afgørelse, at:

  • Der er dokumenteret behov for en arena i København, som har behov for yderligere faciliteter, ligesom arenaen vil kunne huse en række nye events, som i dag ikke kan afvikles i byen
  • Arenaen derfor i forhold til eksisterende faciliteter vil supplere frem for at erstatte disse
  • Kommissionen anser den offentlige støtte som både proportional og begrænset til den mindst mulige i forhold til målet om at få en arena i København. 

Om Copenhagen Arena

Copenhagen Arena bliver designet af 3XN, HKS architects, Arup, ME Engineers og Planit-IE. Med Copenhagen Arena kan København og Danmark få en arena i international topkvalitet, hvad angår publikumskomfort, akustik og funktionalitet. Samtidig er det en arena, der vil fremstå som et markant ikon og som en generator for bylivet i Ørestad. Arenaen får plads til 15.000 tilskuere.

Ovenstående pressemeddelelse er udsendt af Arena CPHX