x

Nu begynder byggeriet af Københavns nye arena

Pressemeddelelse 26. juni 2013

Grundstenen til Københavns nye arena lægges i dag af Københavns Kommune og Realdania, som er parterne bag projektet i Ørestad Syd. Nedtællingen er begyndt til åbningen af arenaen, der kommer til at rumme både danske og internationale musik-, kultur- og sportsarrangementer. Arenaen står klar primo 2016.

Parterne bag Copenhagen Arena er for alvor klar til at sætte gang i byggeriet af Københavns nye arena. I dag nedlægges nemlig grundstenen til Copenhagen Arena, der bliver en arena i international topkvalitet, som kan anvendes til mange typer af kultur- og sportsbegivenheder som f.eks. koncerter, håndbold, cirkus, ishockey, svømning og badminton. Til musikarrangementer og lignende vil der være plads til op mod 15.000 siddende og stående tilskuere, mens der til sportsbegivenheder vil være plads til op mod 12.500 tilskuere.

Stor glæde hos Københavns Kommune og Realdania

Københavns Kommune og Realdania er parterne bag projektet, mens By & Havn er samarbejdspartner og bidrager ved at stille et grundareal til rådighed for arenaen i Ørestad Syd. Københavns Overborgmester Frank Jensen siger om grundstensnedlæggelsen:

”Det er en stor dag for København og for københavnerne. Vi får med Copenhagen Arena den perfekte ramme for at trække de helt store koncerter og sportsarrangementer til København. Med den nye arena kommer København samtidig op i superligaen som international kongres- og eventby, og arenaen er derfor også med til at sikre nye arbejdspladser i turist- og servicevirksomhederne”, udtaler Frank Jensen.

Adm. direktør i Realdania, Flemming Borreskov, er også glad for, at byggeriet nu officielt sættes i gang:

”Copenhagen Arena rummer store by- og bygningsmæssige kvaliteter og har potentiale til at blive omdrejningspunkt for både spektakulære oplevelser og et levende, aktivt byliv”.

Kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, Pia Allerslev, mener, at byggeriet varsler godt nyt for idrætslivet, kulturlivet og bylivet i København.

”Med Copenhagen Arena kan København tilbyde omverdenen bedre, bredere og større danske og internationale arrangementer end nogensinde. Arenaen vil styrke vores internationale profil, og den er lige, hvad vi har sukket efter i årevis.”

Byggearbejdet er i øjeblikket ved at blive udbudt i en række stor- og fagentrepriser. Det indledende jord- og betonarbejde er allerede sat i gang, og aktiviteten på byggepladsen vil således stige i den kommende tid.

Grundsten vil fungere som tidskapsel

I dag kl. 16.30-17.30 bliver påbegyndelsen af byggeriet markeret med grundstensnedlæggelse på byggegrunden ved Hannemanns Allé i Ørestad Syd. Her vil der være korte taler ved parterne bag projektet samt efterfølgende nedlæggelse af grundstenen.

Grundstenen kommer til at fungere som en slags tidskapsel, da den vil indeholde tegninger over projektet i papirform og visionerne for projektet. Dermed vil eftertiden i symbolsk forstand kunne holde øje med, at intentionerne for Copenhagen Arena bliver realiseret og fulgt.

Ovenstående pressemeddelelse er udsendt af Arena CPHX P/S