x

Tre hold er nu videre i designkonkurrencen om Copenhagen Arena

Pressemeddelelse 28. marts 2012

Tre vindere går videre til en forhandlingsrunde om at få lov til at designe den nye, multifunktionelle arena i Ørestad, Copenhagen Arena.

Hvordan skal Københavns nye arena designes? Det spørgsmål har fem hold bestående af arkitekter, ingeniører og arenaeksperter indleveret deres bud på, og nu har en enig dommerkomité udpeget tre vindere, der går videre i en forhandlingsrunde, før det endeligt afklares, hvem der skal designe Copenhagen Arena.

De tre vindere, er:

  • 3xN, HKS architects, Arup og ME Engineers
  • C. F. Møller, Grimshaw, Arup, Niras og Marianne Levinsen
  • Foster + Partners, Arkitektfirmaet 78 og Arup

Til grund for valget af de tre vinder-teams, ligger en vurdering af arkitektoniske, tekniske og designmæssige kvaliteter samt en vurdering af robustheden i projekternes økonomi. De tre teams, der er gået videre, vil i løbet af de kommende måneder bearbejde deres forslag i samarbejde med Arena CPHX P/S. Den endelige vinder af designkonkurrencen udpeges inden sommerferien, hvor vinderprojektet samtidig præsenteres for offentligheden.

"Vi er nu et skridt videre i processen og planlægningen af, hvordan Københavns nye arena skal designes. Vi har modtaget nogle uhyre interessante bud på designet, og vi har valgt dem ud, som på mest overbevisende vis skitserer, hvordan vi når visionen om en arena, der styrker idrætslivet, kulturlivet og byudviklingen i København," siger Claus Wiegand Larsen, adm. direktør i Arena CPHX P/S.

Copenhagen Arena opføres på baggrund af grundige studier af arenaer rundt om i Europa, og vil fungere som "plugin" arena for nationale og internationale musik-, kultur- og sportsarrangementer. Bag arenaen står Københavns Kommune og Realdania. By & Havn indgår som samarbejdspartner i projektet og bidrager ved at stille et grundareal til rådighed for arenaen. Arenaen, der opføres med plads til op til 15.000 tilskuere, ventes at stå klar i slutningen af 2015.