x

Live Nation vil sikre effektiv drift af Copenhagen Arena

Pressemeddelelse 24. februar 2012

Arena CPHX P/S - selskabet bag Copenhagen Arena - har i dag skrevet kontrakt med virksomheden Live Nation, der dermed bliver ansvarlig for driften af Københavns kommende arena. Live Nation driver allerede flere andre store arenaer i Europa og vil med driften af Copenhagen Arena bidrage til at København får endnu flere nationale og internationale musik-, kultur og sportsarrangementer.

I slutningen af 2015 slår Copenhagen Arena for første gang dørene op for publikum. Arenaen vil have en kapacitet på 15.000 gæster. Ansvarlig for driften bliver Live Nation, der i dag skrev kontrakt med Arena CPHX P/S – selskabet bag Copenhagen Arena som er ejet af Københavns Kommune og Realdania.

Valget af Live Nation som operatør er sket på baggrund af en åben udbudskonkurrence. Ud af de indkomne tilbud afgav Live Nation det mest fordelagtige bud baseret på økonomiske, juridiske og tekniske specifikationer.

”Vi er meget glade over at være blevet valgt som operatør af Copenhagen Arena, og vi ser frem til samarbejdet med parterne bag arenaen. Vi er overbeviste om, at arenaen får stor betydning for København – placeret tæt på byens centrum og med et fleksibelt design, der betyder at vi kan afholde en meget bred vifte af arrangementer. Arenaen vil blive designet på en sådan måde, at en eventarrangør kan stille sit arrangement op den ene dag og være på næste stop af deres Europa-tour den næste dag,” siger direktør i Live Nation Danmark, Flemming Schmidt.

Arenaen bliver placeret i Ørestad Syd – et område tæt på centrum, men med plads til investeringer og byudvikling. Netop udviklingsmulighederne hæfter adm. direktør i Realdania og bestyrelsesformand i Arena CPHX P/S, Flemming Borreskov, sig ved.

”Vi har kigget rundt i Europa og har fået foretaget solide studier af, hvordan lignende arena-byggerier opføres og drives. Erfaringen er, at en moderne arena à la den, vi kommer til at se i Ørestad, bliver en vækstdriver. Dels på hårde parametre som arbejdspladser, vækst og øget turisme, men så sandelig også i form af den værdi og glæde, arenaen vil bringe til besøgende, til byens udvikling og til sports- og kulturlivet i hele Danmark,” siger Flemming Borreskov.

FAKTA
 
Om Live Nation
Live Nation driver store venues og arenaer i både USA og Europa, herunder O2 i Dublin, Wembley Arena i London, Motopoint Arena i Sheffield og Heineken Music Hall i Amsterdam. Live Nation er den førende promoter i Danmark og har et unikt kendskab til det danske og københavnske event marked. Live Nation har international erfaring med at skaffe store sportsbegivenheder til arenaer i samarbejde med lokale myndigheder og idrætsorganisationer.
 
Om operatørudbuddet
Operatørudbuddet er gennemført som et transparent og åbent udbud i to faser med forudgående prækvalifikation.  Udbuddet blev indledt den 5. april 2011 og afsluttet med operatørvalget her i december 2011. Første runde af udbuddet blev gennemført med fem prækvalificerede internationale operatører, hvoraf de tre valgte at afgive foreløbige tilbud i juli 2011.  Anden runde blev igangsat med udgangen af september 2011. AEG Facilities og Live Nation gik videre til anden runde af udbuddet. Tildelingskriterierne har været det kommercielt mest fordelagtige tilbud målt på tekniske specifikationer, juridisk aftale og økonomi.
 
Om Copenhagen Arena
Med arenaen bliver Københavns internationale profil styrket med aktivt byliv og internationale sports- og kulturbegivenheder – og dermed bidrager arenaen til vækst, beskæftigelse og udvikling i Danmark.
 
Arenaen skal være af høj international standard, og kunne rumme nationale og internationale musik-, kultur- og sportsarrangementer.  Bag arenaen står Københavns Kommune og Realdania. By & Havn indgår som samarbejdspartner i projektet og bidrager ved at stille et grundareal til rådighed for arenaen.
 
Arenaen bliver placeret i Ørestad Syd. Her er der plads til investeringer og byudvikling. Sammen med bydelens danske og internationale virksomheder og hoteller vil arenaen medvirke til at drive byudviklingen i området. I samme del af Ørestad opfører Københavns Kommune en ny skøjtehal, ligesom der er planer om en folkeskole med idrætshal – og det kræver et nyt plangrundlag for området. Dette arbejde er i gang.
 
Københavns Kommune og Realdania er aktionærer i selskabet Arena CPHX P/S, der står for projekteringen, opførelsen og ejerskabet af arenaen. Arenaen ventes at stå klar i slutningen af 2015.