Nu kan Royal Arena fejre rejsegilde

Pressemeddelelse

29. september 2015

Mere end 500 mennesker har indtil nu været beskæftiget med byggeriet af den nye Royal Arena, der i dag holder rejsegilde og dermed fejrer håndværkernes indsats og en milepæl i byggeriet. Arenaen skal med sine tæt på 38.000 etage-m2 tiltrække og huse kultur- og sportsbegivenheder i verdensklasse, når den afleveres til operatøren i andet halvår af 2016.

66.915 tons beton eller hvad der svarer til vægten af 335 blåhvaler – af god størrelse, vel at mærke. Det er, hvad der indtil i dag er brugt til støbning af fundamenter, dæk og vægge til den nye arena. Henover sommeren har arenaen, som er beliggende i Ørestad Syd, desuden nået en vigtig milepæl, idet den har fået lagt store tagspær over sit enorme indre. Det betyder, at byggeriet nu kan fejre rejsegilde, og det sker i dag d. 29. september.

Med rejsegildet er København nået et stort skridt nærmere realiseringen af det, der skal danne rammen om mange fantastiske kulturelle og sportslige oplevelser for publikum i fremtiden. Rejsegildet er også et helt konkret symbol på, hvad det kræver at realisere et byggeri af Royal Arenas dimensioner: F.eks. måler de kæmpemæssige tagspær fra godt syv til knapt 19 meter i bredden og mellem 80 og 110 m i længden – med en vægt på mellem 180 og 300 tons. De skal bære taget over de tæt på 38.000 etage-m2 og det udstyr, der er brug for i forbindelse med arrangementer i arenaen.

Indtil i dag har 505 mennesker været igennem sikkerhedsintroduktionen for at kunne være en del af tilblivelsen af arenaen. Størstedelen er håndværkere, og rejsegildet er da også, traditionelt set, håndværkernes fest.I dag vil de sammen med repræsentanter fra ejerne, Realdania, Københavns Kommune og parterne bag byggeriet fejre, at byen og ikke mindst Ørestad har fået et nyt vartegn. Et byggeri, som i fremtiden, bl.a. i samarbejde med Boxen i Herning, vil give landet mulighed for at tiltrække store og internationale begivenheder – f.eks. store sportsarrangementer, der kræver afvikling flere steder.

Byggeriet af Royal Arena forventes færdig i efteråret 2016, hvorefter Danish Venue Enterprise overtager bygningen og kan påbegynde indretningen af de sidste dele af publikums- og produktionsområderne, hvilket forventes at tage cirka tre måneder. Forventningen er, at operatøren vil kunne invitere indenfor i Royal Arena til op mod 60-80 arrangementer om året med plads til op til 15.000 gæster.

Direktør Peter Liengaard, Arena CPHX P/S byder velkommen til rejsegildet, som i øvrigt fejres med taler af Københavns overborgmester, Frank Jensen, adm. dir. i Realdania, Jesper Nygård, grundlægger og kreativ direktør, arkitekt i 3XN, Kim Herforth Nielsen, direktør i C.C. Contractor A/S, Jørn From, adm. direktør, Danish Venue Enterprise, Dan Hammer og kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen.

{{ title }}

{{ description }}