x

Nu kan Royal Arena fejre rejsegilde

Pressemeddelelse 29. september 2015

Mere end 500 mennesker har indtil nu været beskæftiget med byggeriet af den nye Royal Arena, der i dag holder rejsegilde og dermed fejrer håndværkernes indsats og en milepæl i byggeriet. Arenaen skal med sine tæt på 38.000 etage-m2 tiltrække og huse kultur- og sportsbegivenheder i verdensklasse, når den afleveres til operatøren i andet halvår af 2016.

66.915 tons beton eller hvad der svarer til vægten af 335 blåhvaler – af god størrelse, vel at mærke. Det er, hvad der indtil i dag er brugt til støbning af fundamenter, dæk og vægge til den nye arena. Henover sommeren har arenaen, som er beliggende i Ørestad Syd, desuden nået en vigtig milepæl, idet den har fået lagt store tagspær over sit enorme indre. Det betyder, at byggeriet nu kan fejre rejsegilde, og det sker i dag d. 29. september.

Med rejsegildet er København nået et stort skridt nærmere realiseringen af det, der skal danne rammen om mange fantastiske kulturelle og sportslige oplevelser for publikum i fremtiden. Rejsegildet er også et helt konkret symbol på, hvad det kræver at realisere et byggeri af Royal Arenas dimensioner: F.eks. måler de kæmpemæssige tagspær fra godt syv til knapt 19 meter i bredden og mellem 80 og 110 m i længden – med en vægt på mellem 180 og 300 tons. De skal bære taget over de tæt på 38.000 etage-m2 og det udstyr, der er brug for i forbindelse med arrangementer i arenaen.

Indtil i dag har 505 mennesker været igennem sikkerhedsintroduktionen for at kunne være en del af tilblivelsen af arenaen. Størstedelen er håndværkere, og rejsegildet er da også, traditionelt set, håndværkernes fest. I dag vil de sammen med repræsentanter fra ejerne, Realdania, Københavns Kommune og parterne bag byggeriet fejre, at byen og ikke mindst Ørestad har fået et nyt vartegn. Et byggeri, som i fremtiden, bl.a. i samarbejde med Boxen i Herning, vil give landet mulighed for at tiltrække store og internationale begivenheder – f.eks. store sportsarrangementer, der kræver afvikling flere steder.

Byggeriet af Royal Arena forventes færdig i efteråret 2016, hvorefter Danish Venue Enterprise overtager bygningen og kan påbegynde indretningen af de sidste dele af publikums- og produktionsområderne, hvilket forventes at tage cirka tre måneder. Forventningen er, at operatøren vil kunne invitere indenfor i Royal Arena til op mod 60-80 arrangementer om året med plads til op til 15.000 gæster.

Direktør Peter Liengaard, Arena CPHX P/S byder velkommen til rejsegildet, som i øvrigt fejres med taler af Københavns overborgmester, Frank Jensen, adm. dir. i Realdania, Jesper Nygård, grundlægger og kreativ direktør, arkitekt i 3XN, Kim Herforth Nielsen, direktør i C.C. Contractor A/S, Jørn From, adm. direktør, Danish Venue Enterprise, Dan Hammer og kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen.