x

Royal Arena er nu bygget færdig

Pressemeddelelse 2. december 2016

Efter godt og vel tre års byggeri står Københavns nye arena, Royal Arena i Ørestad, klar til at modtage publikum. Bygningen overdrages nu til det selskab, der skal stå for driften af arenaen. Samtidig tiltræder en ny bestyrelse, med Lars Liebst som formand, for Arena CPHX P/S, som ejer Royal Arena.

Efter godt og vel tre års byggeri, står Danmarks nye arena, Royal Arena i Ørestad, klar. Byggeriet er så langt fremskredent, at bygningen den 1. december 2016 kan overdrages til Danish Venue Enterprise A/S, der, som lejer, skal stå for driften i arenaen.

 

”Enhver der har set bygningen i Ørestad vil vide, at de mange arkitekter, ingeniører og håndværkere m.fl., der har arbejdet med byggeriet af arenaen, ikke har slidt forgæves. På det, der før var et bart stykke jord, står nu en flot og multifunktionel arena, som vil bidrage til at sætte hele Danmark på verdenskortet og tiltrække en masse spændende arrangementer og events til glæde for alle fra nær og fjern. Det har været et helt særligt byggeri at stå i spidsen for,” siger bestyrelsesformand Bent Frank om byggeriet.

 

Byggeriet er gennemført i 38 fagentrepriser og er afsluttet inden for den tidsfrist, der er aftalt med Live Nation Entertainment Group. Den samlede anlægspris udgør ca. 1,4 mia. kr. Københavns Kommune og Realdania har hver indskudt 325 mio. kr. som kapital i Arena CPHX P/S, mens resten af anlægssummen er lånefinansieret. Arenaen er designet af 3XN, hvor Kim Herforth Nielsen er grundlægger, partner og kreativ direktør:

 

”Designfasen og vores deltagelse i byggefasen er nu bragt til ende, og vi ser frem til at se Royal Arena lægge hus til en masse fantastiske sports- og musikoplevelser. Arenaen bliver en katalysator for lokale aktiviteter til glæde for beboere og besøgende og vil tilføre en stærk identitet til området,” siger Kim Herforth Nielsen, kreativ direktør og partner hos 3XN.

 

I perioden 1. december 2016 til ultimo januar 2017 vil Danish Venue Enterprise A/S indrette bygningen med det nødvendige faste og løse inventar.

 

”Vi har ventet længe på dette øjeblik, og det er med stor glæde og ydmyghed, at vi overtager bygningen fra Arena CPHX. Det er blevet en fantastisk arena, der uden tvivl hurtigt vil gøre sin entré på listen over Europas mest attraktive spillesteder i større skala. Nu har vi et par intensive måneder foran os, hvor de sidste fysiske detaljer og arbejdsprocesser skal på plads, inden Metallica til februar åbner Royal Arena med fire udsolgte brag på syv dage,” siger Dan Hammer, adm. direktør i Danish Venue Entreprise.

 

Ny bestyrelse træder til

Da arenaen nu overgår fra byggefase til driftsfase træder en ny bestyrelse til. Det sker med virkning fra den 1. januar 2017, hvor den nuværende bestyrelse fratræder. Ny formand for bestyrelsen bliver Lars Liebst. Foruden formanden vil bestyrelsen bestå af Jesper Loiborg, Bente Overgaard og Andreas Christensen.

 

”Royal Arena står nu klar og er en fantastisk berigelse for området og for hele Danmark. Den smukke udformning udgør en perfekt ramme for alle de oplevelser, der de næste mange år vil vente gæsterne i arenaen,” siger Lars Liebst, der er ny bestyrelsesformand for Arena CPHX P/S.

  • Royal Arena opføres af Arena CPHX P/S, der ejes af Københavns Kommune og Realdania med hver 50 procent.
  • By & Havn, der er grundejer, indgår som samarbejdspartner i projektet og bidrager ved at stille et grundareal til rådighed for arenaen.
  • 3XN står sammen med HKS Architects, Arup, ME Engineers og Planit-IE bag designet af Royal Arena, der er udtryk for en stærk skandinavisk designtradition, hvor kvalitet, funktion og form går op i en højere enhed.

  • Byggeriet startede i august 2013 – grundstenen til byggeriet blev lagt den 26. juni 2013.

  • Med opførelsen af Royal Arena kommer København på linje med andre store byer som Hamburg, Berlin og Stockholm. Det forventes, at Royal Arena vil tiltrække en bred vifte af kulturelle og sportslige arrangementer.

  • Designkriteriet har været, at Royal Arena skal kunne rumme cirka 15.000 gæster ved koncerter og op til 12.500 til sportsarrangementer. Arenaen kan skaleres ned til en kapacitet på omkring 3.000. Den maksimale tilskuerkapacitet vil være op til 16.000 gæster.

  • Royal Arena får et dedikeret og eksklusivt VIP‐niveau for arenaens kommercielle samarbejdspartnere.

  • Danish Venue Enterprise A/S, der er et selskab under Live Nation Entertainment Group, er operatør på Royal Arena og vil stå for driften af arenaen. Danish Venue Enterprise A/S forventer, at der vil blive afholdt 60‐80 arrangementer om året.

  • Udover de fire udsolgte koncerter med Metallica i februar, er der blandt andet offentliggjort koncerter med The Weeknd (udsolgt), Drake (udsolgt), Bruno Mars (udsolgt), DAD & Dizzy Mizz Lizzy (få billetter), Marcus & Martinus, Nik & Jay, Aerosmith og André Rieu. Derudover lægger Royal Arena hus til EM i Kortbanesvømning i december 2017 og VM i Ishockey i maj 2018.