x

Royal Arena klar til events i særklasse

Pressemeddelelse 26. januar 2017

Når Royal Arena i Ørestad i København indvies officielt på lørdag af H.K.H. Kronprinsen, får Danmark en ny arena, der skal danne rammen om enestående kulturelle og sportslige begivenheder. Med op til 16.000 gæster pr. arrangement vil arenaen styrke både kulturlivet og væksten – og der er allerede masser af arrangementer at glæde sig til.

Den officielle indvielse af Danmarks nye arena lørdag den 28. januar markerer, at København får et længe ventet forum for indendørs sports- og kulturbegivenheder i særklasse. Den nye Royal Arena, som er finansieret af Københavns Kommune og Realdania i fællesskab, vil styrke idrætten, kulturlivet, bylivet og den økonomiske vækst i København og resten af landet.

Royal Arena styrker kulturliv og vækst  

Det er Danish Venue Enterprise A/S, et selskab under Live Nation Entertainment Group, der er arenaens operatør. Selskabet forventer, der bliver afholdt 60-80 årlige arrangementer i Royal Arena, heraf mange med internationalt format. Det vil tiltrække både danske og internationale besøgende, give økonomisk vækst og beskæftigelse – og i det hele taget styrke Københavns og Danmarks internationale profil i forhold til kultur- og sportsevents. Forventningen er, at man med den nye arena i hovedstaden vil kunne tiltrække kultur- og sportsbegivenheder, som man ikke hidtil har kunnet få til Danmark. 

Nordisk design og lyd i særklasse

Royal Arena er designet af 3XN og opført i karakteristisk nordisk design, hvor bl.a. lyse træfinner på facaden åbner arenaen op for forbipasserende, der inviteres til at betragte aktiviteterne indenfor. Samtidigt med at denne løsning således skaber liv og oplevelser i lokalområdet, sikrer den, at arenaens gæster får et panorama-view over Ørestaden. Arenaen er tilpasset omgivelserne og byudviklingen i Ørestad og er konstrueret sammen med nogle af verdens førende eksperter i arena-byggeri. Det gælder også nogle af verdens bedste lydeksperter, der har arbejdet på at skabe den optimale lydoplevelse for de op til 16.000 gæster. Samtidig er indretningen af Royal Arena fleksibel, så der kan afholdes både store og små arrangementer inden for alle musikalske genrer, sceneshows og sportsbegivenheder.

Mange events planlagt – meget at glæde sig til

Den officielle indvielse finder sted nu på lørdag den 28. januar, hvor H.K.H. Kronprinsen indvier arenaen. Også repræsentanter fra regeringen i form af erhvervsminister Brian Mikkelsen, kultur- og kirkeminister Mette Bock og Københavns overborgmester Frank Jensen deltager i indvielsen.

Og allerede i starten af februar afholdes de første arrangementer, når Royal Arena lægger hus til fire udsolgte koncerter med verdens største heavy metal-band, Metallica. Resten af året byder på koncerter med bl.a. Drake, Bruno Mars, Aerosmith og mange andre, ligesom der bl.a. afholdes EM i kortbanesvømning i december i år og VM i ishockey i 2018.

Arenaen bag kulissen i februar
Hvis man vil opleve Royal Arena bag kulissen, når der ikke er koncerter, holder arenaen Åbent Hus for alle borgere i og uden for København søndag den 26. februar. Der er gratis adgang til arrangementet. Der åbnes for tilmelding via www.ticketmaster.dk i januar 2017.

Citater

Lars Liebst, bestyrelsesformand for Arena CPHX P/S: ” Jeg er ikke i tvivl om, at Royal Arena vil bidrage til at realisere Københavns og Danmarks store potentiale inden for events og arrangementer i særklasse. Der er skabt en arena af høj arkitektonisk kvalitet med den allerbedste teknik og faciliteter, og det vil være med til at tiltrække nogle af verdens førende kunstnere og sportsfolk. Danmarks nye arena bliver et sted, man gerne vil besøge, uanset om man er rockstjerne eller svømmer”.

Jesper Nygård, adm. direktør i Realdania: ”Royal Arena vil styrke bylivet i både Ørestad og København og kulturlivet i hele Danmark ved at give os alle sammen et kulturelt samlingspunkt, som vil give en ekstra dimension til livet i byen. Royal Arena indbyder til liv og aktivitet både inde og ude og indeholder alle de faciliteter, som forventes af en topmoderne arena med internationalt format.”

Frank Jensen, overborgmester i Københavns Kommune: ”Jeg er utrolig glad for, at vi nu kan indvie Royal Arena, som hele Danmark vil få glæde af. Med den nye arena får vi en markant scene for store kultur- og sportsarrangementer i København, som vil tiltrække endnu flere internationale gæster og investeringer til landet og være med til at skabe vækst og arbejdspladser.”

Dan Hammer, adm. direktør i Danish Venue Entreprise: ”Royal Arena er verdens smukkeste arena, og den vil uden tvivl sikre København en plads i toppen af den europæiske Superliga for hovedstæder med multiarenaer. Vi har allerede med et omfattende og varieret åbningsprogram på højt niveau dokumenteret, at København og Royal Arena kan tiltrække ekstremt attraktive artister og begivenheder, og den tendens vil kun blive styrket i de kommende år.”

Carl Christian Ebbesen, kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune: ”Jeg er meget stolt og glad på idrætten og kulturens vegne over, at København har fået en multiarena. København har længe manglet en ramme for store internationale kultur- og sportsbegivenheder, og det glæder mig, at så mange flotte arrangementer allerede er planlagt i Royal Arena.”

Kim Herforth Nielsen, kreativ direktør og partner hos 3XN: ”Det har været en inspirerende rejse for os at bidrage til at skabe et så unikt nordisk udtryk i Københavns nye arkitektoniske vartegn. Og vi er stolte af at have skabt et bygningsværk, der i tilgift til at kunne facilitere arrangementer i verdensklasse vil blive en katalysator for lokale aktiviteter. Arenaens udendørs nicher og pladser vil komme både besøgende og beboere i det omgivende kvarter til glæde og gavn, og tilføje en stærk identitet til området.”
 • Royal Arena er opført af Arena CPHX P/S, der ejes af Københavns Kommune og Realdania med hver 50 procent. Den samlede anlægspris for Royal Arena udgør ca. 1,4 mia. kr. Københavns Kommune og Realdania har hver indskudt 325 mio. kr. som kapital i Arena CPHX P/S. Lokale og Anlægsfonden har, via det nu nedlagte Elitefacilitetsudvalg under Kulturministeriet, støttet byggeriet med 15 mio. kr., fordi Royal Arena er en multiarena, der favner bredt i funktionalitet og har en stærk arkitektur, og fordi multiarenaen gør det muligt at afvikle en lang række internationale idrætsevents på eliteniveau. Resten af anlægssummen er lånefinansieret.
 • Byggeriet er gennemført i 38 fagentrepriser og er afsluttet inden for den tidsfrist, der er aftalt med Live Nation Entertainment Group, hvis datterselskab Danish Venue Enterprise A/S er operatør på arenaen.
 • By & Havn, der er grundejer, indgår som samarbejdspartner i projektet og har bidraget ved at stille et grundareal til rådighed for arenaen.
 • 3XN står sammen med HKS Architects, Arup, ME Engineers og Planit-IE bag designet af Royal Arena, der er udtryk for en stærk skandinavisk designtradition, hvor kvalitet, funktion og form går op i en højere enhed. Med i teamet er desuden Hami og Rambøll, der har været underrådgivere i byggefasen.
 • Byggeriet startede i august 2013 – grundstenen til byggeriet blev lagt den 26. juni 2013.
 • Med opførelsen af Royal Arena kommer København på linje med andre store byer som Hamburg, Berlin og Stockholm. Det forventes, at Royal Arena vil tiltrække en bred vifte af kulturelle og sportslige arrangementer. 
 • Royal Arenas maksimale tilskuerkapacitet vil være op til 16.000 gæster og arenaen kan skaleres ned til en kapacitet på omkring 3.000. Arenaens samlede areal er på knap 35.000 etagemeter med store foyerarealer til gæsterne og servicearealer til optrædende kunstnere og sportsudøvere.
 • Royal Arena har særlige arealer og rammer til arenaens kommercielle samarbejdspartnere. 
 • Danish Venue Enterprise A/S, der er et selskab under Live Nation Entertainment Group, er operatør på Royal Arena og står for driften af arenaen. Danish Venue Enterprise A/S forventer, at der vil blive afholdt 60‐80 arrangementer om året.
 • Der er indgået en aftale med Sport Event Danmark om et bidrag på 5 mio. kr. årligt i ti år til gengæld for en reservationsret til arenaen i forbindelse med store sportsarrangementer.
 • Udover de fire udsolgte koncerter med Metallica i februar, er der blandt andet offentliggjort koncerter med The Weeknd (udsolgt), Drake (udsolgt), Bruno Mars (udsolgt), DAD & Dizzy Mizz Lizzy (få billetter), Marcus & Martinus, Nik & Jay, Aerosmith og André Rieu. Derudover lægger Royal Arena hus til EM i kortbanesvømning i december 2017 og VM i ishockey i maj 2018.


  Se mere på www.royalarena.dk