x

Fyret der vil dratte i havet

Hvert år besøger flere end 200.000 mennesker Rubjerg Knude området, og her ligger også Rubjerg Knude Fyr.

Fyret blev bygget i 1899 på det sted, der dengang var det højeste – 200 meter inde i landet. Siden har havet spist af kysten, og det delvist tilsandede fyr står i dag få meter fra kanten. Hvis man vil nå at opleve Rubjerg Knude Fyr, skal man bevæge sig op i tårnet inden for de næste 10-15 år, hvor man forventer, at fyret vil dratte i havet.

Ny adgang til fyret

Før i tiden var det ikke muligt at komme op i fyrtårnet, men med dette projekt har de besøgende fået en sidste mulighed for at besøge det spektakulære fyr, før det forvinder i havet.

Fyret er nu gjort mere tilgængeligt, blandt andet med den nye trappe, som er bygget op igennem tårnet til balkonen, og hvor man som gæst kan opleve den smukke udsigt fra toppen.

Samtidig er der skabt et kalejdoskop i menneskestørrelse, der kaster et dansende lyshav inde i tårnet - lige som dengang fyret lyste ud over havet.

Derudover er parkeringspladserne på stedet også forbedret, og der er anlagt en ny sti og pilemærker, der leder de besøgende på vej fra parkeringspladsen og hen til fyrtårnet.

Et lokalt potentiale

Rubjerg Knude Fyr er ét ud af i alt 10 særlige steder vi, sammen med Naturstyrelsen, har udviklet med en række tiltag, der gør det lettere at besøge stedet og opleve den omkringliggende natur. Projektet er støttet gennem kampagnen Stedet Tæller, der sætter fokus på potentialerne i yderområderne

Projektfakta

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]} {[{ item.title }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Nyheder Se alle nyheder

{[{ item.date }]}

{[{ item.title }]}

{[{ item.body }]}

Vis flere

Relaterede projekter

  • Projekt

    {[{ item.title }]}

    {[{ item.body }]}

Projekt

{[{ current.title }]}

{[{ current.body }]}

{[{ currentIndex }]} / {[{ items.length }]}