x

Hvert år besøger flere end 200.000 mennesker Rubjerg Knude området, og her ligger også Rubjerg Knude Fyr.

Fyret blev bygget i 1899 på det sted, der dengang var det højeste – 200 meter inde i landet. Siden da har den altædende vestkyst spist af kysten, og det delvist tilsandede fyr stod indtil oktober 2019 få meter fra kanten, hvorefter det blev flyttet 70 meter ind i landet. Hvis du vil opleve Rubjerg Knude Fyr, kan du bevæge dig op i tårnet og nyde den storslåede udsigt.

 

Mal med Realdania

Vi har samlet 12 af vores projekter
i en malebog. Hvilket projekt vil du male?

Tryk på billedet, og download billedet af
Rubjerg Knude Fyr. Eller download hele malebogen her: 
Mal med Realdania

 

 

Ny adgang til fyret

Før i tiden var det ikke muligt at komme op i fyrtårnet, men med dette projekt har de besøgende fået en mulighed for at besøge det spektakulære fyr.

Fyret er nu gjort mere tilgængeligt, blandt andet med den nye trappe, som er bygget op igennem tårnet til balkonen, og hvor man som gæst kan opleve den smukke udsigt fra toppen.

Samtidig er der skabt et kalejdoskop i menneskestørrelse, der kaster et dansende lyshav inde i tårnet - lige som dengang fyret lyste ud over havet.

Derudover er parkeringspladserne på stedet også forbedret, og der er anlagt en ny sti og pilemærker, der leder de besøgende på vej fra parkeringspladsen og hen til fyrtårnet.

 

Et lokalt potentiale

Rubjerg Knude Fyr er ét ud af i alt 10 særlige steder vi, sammen med Naturstyrelsen, har udviklet med en række tiltag, der gør det lettere at besøge stedet og opleve den omkringliggende natur. Projektet er støttet gennem kampagnen Stedet Tæller, der sætter fokus på potentialerne i yderområderne

Kampagnen Stedet Tæller