x

H.K.H. Prinsesse Marie indvier Danmarks første specialmiljø til ældre med autisme

Pressemeddelelse 6. oktober 2014

H.K.H. Prinsesse Marie indvier mandag den 13. oktober Seniorhuset i Hinnerup, der er en del af Specialområde Autisme i Region Midtjylland. Byggeriet består af fire boliger og bliver Danmarks første specialmiljø til ældre med autisme. Projektet støttes af Realdania.

De fire ældreboliger indgår i et udviklingsprojekt, der skal indsamle viden og erfaring om, hvad man kan gøre for ældre medborgere med autisme. En del af projektet handler desuden om at undersøge og afprøve nye muligheder inden for velfærdsteknologi og it.

- De fire ældre borgere med autisme er netop flyttet ind i det nye, spændende byggeri og glæder sig til, at boligerne officielt skal indvies. Det betyder rigtig meget for borgerne og for os i Specialområde Autisme, at Prinsesse Marie personligt netop engagerer sig i denne sag for på den måde at være med til at styrke indsatsen til mennesker med autisme, fortæller Lars Aarup Jensen, der er områdeleder for Specialområde Autisme.

H.K.H. Prinsesse Marie indvier boligerne i sin egenskab af at være protektor for Landsforeningen Autisme, der har været med til at udforme byggeriet sammen med Realdania og Socialstyrelsen.

H.K.H. ankommer til Seniorhuset i Hinnerup cirka kl. 13.00. Arrangementet er for inviterede gæster og Specialområde Autismes borgere og pårørende, mens almindeligt interesserede er velkomne til at byde den kongelige gæst velkommen ved ankomsten til p-pladsen.

Inden besøget i Hinnerup lægger H.K.H. Prinsesse Marie vejen forbi Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center i Risskov, hvor hun skal høre om udredning og tidlig diagnosticering af børn og unge med autisme. Borgerne er også her velkomne til at byde H.K.H. velkommen, når hun ankommer cirka kl. 11.00.