x

Nyskabende skatepark i Haderslev er et stort skridt nærmere

Pressemeddelelse 12. februar 2010

Haderslev Kommune er gået i samarbejde med Realdania og Lokale- og Anlægsfonden om at opføre projektet SkateCity Haderslev. Projektet henvender sig til børn og unge skatere, som her vil kunne mødes og dyrke deres fælles interesse i unikke omgivelser. Projektet bygger bro på tværs af sociale grupper og bliver det første i landet af sin art. Realdania støtter projektet med 5,5 mio. kr. 

SkateCity er et banebrydende projekt, der skaber en unik ramme om skatermiljøet – ikke bare i Haderslev, men også regionalt. Det bliver tale om både et inden- og udendørs anlæg. Udendørsanlægget vil foruden skatefaciliteterne også rumme udfordringer for klatrere, freestyle BMX, rulleskøjter, streetbasket, disc golf, parkour m.m. samt – ikke mindst – den selvorganiserede ungdomskultur med koncerter, kunst og forskellige projekter. Når SkateCity står færdig, vil det være et stykke byrumskultur placeret på kanten af de mere traditionelle idrætsformer i det tilstødende Haderslev Idrætscenter. Stedet vil blive et mødested for unge fra alle dele af Haderslev, ligesom forventningen er at tiltrække skatere fra et stort opland – ja helt fra Nordtyskland – til parken.

Initiativtager for SkateCity Morten Hansen og borgmester Jens Chr. Gjesing udtaler:

”Det er fantastisk at Realdania med en så markant donation støtter SkateCity projektet. Det havde vi ikke turdet håbe på, og det er klart, at vi nu må sætte de sidste kræfter ind på at sikre den endelige finansiering af projektets anlægsøkonomi. SkateCity er et unikt projekt, der vil udvikle den selvorganiserede ungdomskultur markant. Vi håber på en ligeså positiv tilbagemelding fra Kulturministeriet ift. en ansøgning til ”puljen til kultur i hele landet” - det vil være rigtig flot, hvis Kulturministeriet nu lukker hullet ift. anlægssummen på knap 22 mio. kr. , så vi kan begynde på byggeriet.”

”Med SkateCity får Haderslev et nyt byrum og et sted, hvor børn og unge kan mødes og bevæge sig i uorganiserede og frie rammer. Et sted, der ikke ligner de almindelige sportsklubber, vi kender, men som nærmere bliver et mødested på tværs af alder og sociale vilkår,” siger Astrid B. Thomsen, projektleder i Realdania. – ”SkateCity placeres i tæt relation til Haderslevs boligområde Varbergparken, og vil give de mange børn og unge fra boligområdet rig mulighed for aktivitet og sund livsstil. Stedet får derfor en vigtig social betydning for hele byen.”

Når den resterende finansiering er på plads skal projektet endeligt projekteres færdigt af arkitektfirmaet CEBRA a/s, før det nye skateranlæg kan opføres.

Se mere på om SkateCity www.skatecity.dk