x

Superkilen - en park i verdensklasse tager form

Pressemeddelelse 12. august 2010

Kinesiske neonskilte, en legeelefant fra Ukraine og fitnessredskaber fra USA er blot et lille udpluk af de ting, der rykker ind i Nørrebros nye verdenspark. Den 16. august stikker Københavns Kommune skovlen i jorden til Superkilen, der bliver indrettet med mere end 100 stykker byinventar, træer og planter fra i alt 57 forskellige lande.

Tre farver, 57 lande og én park - den farverige mangfoldighed er essensen af, hvad Superkilen står for og kommer til at indeholde. Den lange kile fra Nørrebrogade til Tagensvej, langs cykelruten ved Mjølnerparken over Mimers Plads samt pladserne omkring Nørrebrohallen forvandler sig over det næste år til en helt unik ramme om sport, fællesskab og udeliv og vil samtidig afspejle den mangfoldighed der er på Nørrebro.

Det helt særlige ved Superkilen er, at alt udstyr og byinventar kommer fra andre steder i verden og ikke ligner noget andet i København. Alt i alt bliver den lange kile indrettet med ting fra 57 forskellige lande. Vi har lagt stor vægt på borgerinddragelsen og beboerne på Nørrebro er kommet med et væld af forslag til det byinventar, som kommer til at være i den nye park.

”Nørrebro og resten af København får en park og et mødested i verdensklasse! Superkilen giver åbenlyse muligheder for at få græs under fødderne, et sted at lægge sit tæppe, nyde solen på en bænk eller være sammen om sport, marked og alt muligt andet. Og så er Superkilen med de mange udenlandske ting en park, der kan fortælle historier og være et symbol på det multietniske fællesskab, som Nørrebro også er, siger teknik- og miljøborgmester Bo Asmus Kjeldgaard og fortsætter: ”Med de mange nye grønne områder i bydelen, er Nørrebro efterhånden er ved at rykke op i første division når det gælder grønne områder og muligheder for et aktivt udeliv”.

Superkilen er opdelt i tre zoner, hvor Den grønne Park er til leg, motion og picnic på plænen, Den Røde Plads en forlængelse af Nørrebrohallen med plads til marked, sports- og kulturaktiviteter og Mimers Plads, som Superkilens hjerte og det oplagte mødested for de lokale.

”Superkilen skal være med til at give kvarteret omkring Mimersgade på Nørrebro i København en ny og mere positiv identitet. Sammen med den nye park på DSB-arealet og Nørrebrohallen bliver Superkilen en attraktivt ramme for et aktivt byliv, der kan trække både nørrebroerne og resten af københavnerne ud af lejlighederne til sport, samvær og andre aktiviteter” siger direktør i Realdania Hans Peter Svendler og fortsætter: ”Projektet skal ikke alene bringe fornyelse i Mimergadekvarteret, men også vise nye veje og give erfaringer, som kan være til inspiration for udviklingsprojekter i andre byer og kvarterer”.

Pressemeddelelse udsendt af Københavns Kommune