x

Sustainia100 – Byggestenene til en bæredygtig fremtid findes allerede

Pressemeddelelse 20. juni 2012

Med en ambition om, at bidrage til opbygningen af en bæredygtig fremtid, præsenterer ugebrevet Mandag Morgen i dag Sustainia100 - en guide med 100 eksisterende bæredygtige løsninger - på FN topmødet i Rio. Realdania er medstifter på projektet.

De fleste har allerede hørt om Sustainia: Visionen om et bæredygtigt samfund, der på en positiv og letforståelig måde viser os, hvordan verden kan se ud i 2020, hvis de grønne teknologier og løsninger vi kender allerede i dag, bringes i anvendelse globalt. Visionen blev lanceret i marts i år i Genève som et samarbejde mellem bl.a. Californiens tidligere guvernør Arnold Schwarzenegger og Mandag Morgen.

I forlængelse af visionen præsenterer de danske initiativtagere nu Sustainia100 - en guide med 100 bæredygtige løsninger - på FN's topmødet Global Compact Corporate Sustainability Forum i Rio. Formålet er, at inspirere og skabe øget bevidsthed globalt. At gøre opmærksom på, at byggestenene til en mere bæredygtigt fremtid allerede findes. At vise verden, at bæredygtighed er inden for rækkevidde.

Sustainia100 samler allerede eksisterende bæredygtige løsninger, fra 56 lande fordelt på 6 kontinenter. Solkraft fra Sudan, vandkølesystemer fra Canada, biobusser fra Brasilien. Løsningerne er udvalgt efter kriterier som tilgængelighed, skalerbarhed og overførlighed. Ligesom der naturligvis er lagt vægt på, at løsningerne skal være økonomiske og bidrage med forøget livskvalitet.


Sustainia100 vil blive opdateret en gang om året og nye bæredygtige løsninger vil blive præsenteret. Hvert år vil den bedste løsning blive kåret, som vinder af The Sustainia Award.

"Sustainia100 guiden er med sit simple og positive udtryk en innovativ måde at formidle bæredygtighed på bredt. Ingen dommedagssnak eller komplicerede videnskabelige forklaringer. Guiden har potentiale til at kick-starte en ny global tilgang til bæredygtig udvikling", udtaler Realdanias administrerende direktør Flemming Borreskov fra Rio.