x

Vinderen af Sustainia Award

Pressemeddelelse 12. oktober 2012

Solcelleløsning vinder Sustainias globale bæredygtighedspris

Vinderen af den globale bæredygtighedspris Sustainia Award blev kåret torsdag aften ved et gallashow i det Kongelige Teater i København. Prisen gik til den britiske virksomhed Azuri Technologies for solcelleløsningen IndiGo, som er udviklet til hjem i udviklingslandene. Flere end 300 bæredygtige løsninger fra alle verdensdele deltog i konkurrencen.
 
Sustainia er en global alliance for bæredygtige løsninger og grønne teknologier. Alliancen er etableret af Mandag Morgen sammen med bl.a. Realdania, FN’s Global Compact og IFHP. Sustainias formål er at vise, hvordan verden kan se ud i 2020, hvis man gør brug af allerede eksisterende, skalérbare, bæredygtige teknologier og løsninger. At vise, at byggestenen til en bæredygtig fremtid allerede findes.
 
Samtidig handler Sustainia om at udstyre den grønne omstilling med en ny fortælling.
At skifte fokus fra smeltende isflager og dommedagsprofetier til at fortælle den gode historie om mulighederne og det attraktive ved at implementere bæredygtige løsninger.
 
I priskomitéen bag prisuddelingen sidder den tidligere californiske guvernør og Hollywood-stjerne Arnold Schwarzenegger, der i dag er formand for organisationen R20, der hjælper regioner overalt i verden med at arbejde med bæredygtighed, chefen for FN’s klimapanel Rajendra K. Pachauri, EU's klimakommissær Connie Hedegaard og den tidligere norske statsminister Gro Harlem Brundtland.
 
Sustainia har haft stor succes siden grundlæggelsen i 2011 og præsentationen ved FN's topmøde Rio+20 i Brasilien i år.