x

Kvartershusets nye seniorcafé i Sydhavnen byder velkommen

Pressemeddelelse 6. december 2010

Kaffevognen er gjort klar, æbleskiverne er varmet og der bliver helt sikkert tale om et lokalt tilløbsstykke, når sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen i dag indvier den nye seniorcafé i Kvartershuset i Københavns Sydhavn. Caféen skal være med til yderligere at styrke det sociale fællesskab i lokalområdet. Bag seniorcaféen, der støttes af Realdania med 500.000 kr., står en række lokale ildsjæle og boligforeninger samt Københavns Kommune.

Kvartershuset har sit udgangspunkt i Sydhavnen – et traditionelt arbejderkvarter, der i dag er karakteriseret ved et meget stort antal ældre beboere. Kvartershusets ældrefællesskab når gennem sine mange boligsociale og folkeoplysende aktiviteter ud til nogle af de mest ensomme og svage ældre i lokalområdet.

Den nye seniorcafé er indrettet i et tidligere butikslokale i karrébebyggelsen langs Borgbjergsvej, hvor også selve Kvartershuset har lokaler. Her har seniorcaféen fået et nyt og åbent facadeparti mod gaden, og samtidig giver indretningen af det tidligere butikslokale og baglokale adgang til det bagvedliggende gårdanlæg. For at sikre tilgængelighed for alle ældre er der desuden etableret en ny trappe og en stolelift.

Seniorcaféen skal videreudvikle og understøtte det fællesskab, som Kvartershuset øvrige aktiviteter allerede giver og bidrage til at ældre naturligt hjælper hinanden. Kvartershusets mange frivillige gør et stort arbejde, og det er planen, at de vil holde caféen åben på helligdage, hvor ensomheden ofte melder sig hos enlige ældre. Og til sommer giver seniorcaféens beliggenhed mulighed for at arrangere udendørsaktiviteter i form af grillaftener og pasning af den tilknyttede have.

”Seniorcaféen er et rigtigt godt eksempel på, hvordan man i et fællesskab kan udvikle et partnerskab mellem forskellige aktører til gavn for beboerne i Kgs. Enghave og Sydhavnen”, siger Susan Hedlund leder af Kvartershuset.
 
”Ildsjælene bag Kvartershuset i Sydhavnen har lagt et fantastisk stort stykke arbejde og socialt engagement i dette projekt. Der er ingen tvivl om, at den nye seniorcafé og de mange inddragende aktiviteter bliver et fint supplement til de kommunale tilbud og en god mulighed for at skabe livskvalitet i hverdagen for en stor gruppe ældre”, siger projektleder Lars Autrup, Realdania.

Kvartershusets daglige arbejde finansieres af 10 AKB boligafdelinger i Kgs. Enghave og Sydhavnen samt af København Kommune og statens satspuljemidler.