x

Tunø Røgeri åbner dørene

Pressemeddelelse 6. juni 2014

Havnen på Tunø har fået en ny attraktion. Lokale ildsjæle på den lille ø har arbejdet hårdt for at etablere et røgeri, der skal være med til at gøre øen endnu mere attraktiv for de besøgende. Det er derfor en festdag, når Tunø Røgeri åbner den 7. juni.

Et yndet udflugtsmål for især lystsejlere i Aarhus Bugten får nu endnu mere at byde på. Tunø får et nyt arkitekttegnet røgeri midt på havnen. Tunø Røgeri skal byde de sejlende og andre turister på skaldyr, duften af røget sild og andre gode råvarer. Målet er at røgeriet skal tiltrække flere gæster til den bilfri ø i Aarhus Bugten.

”Den nye bygning er en fantastisk flot ramme om det røgeri, som vi så længe har drømt om. Tunø Røgeri vil gøre havnen endnu mere levende og attraktiv for de besøgende og vil forhåbentlig bidrage til at holde øens erhvervsliv i gang – til gavn for os alle,” siger Kristian Wiese, formand Fonden Tunø Røgeri.

Tror på udvikling af de små samfundDen nye bygning på Tunø Havn er tegnet af arkitekt MAA, Erik Einar Holm, og er opført med støtte fra EU, Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og Realdania. ”Vi ville med projektet bidrage til at fremhæve de mange kvaliteter, som Tunø har. Med røgeriet har øen fået en seværdighed, der vil skabe liv og aktivitet på havnen. Vi håber at projekter her vil vise, at det kan lade sig gøre at skabe en god udvikling i ”vandkantsdanmark””, siger projektleder Eske Møller, Realdania.

Tunø har en fantastisk natur, dagligvarebutik med cafe, kro, restauranter, museum, teltplads ved stranden, sommerbutikker, cykeludlejning, Bed & Breakfast og boder med salg af friske grøntsager.

Projektet har et samlet budget er på 2,75 mio. kroner.

Åbningen af Tunø Røgeri

Lørdag den 7. juni klokken 10.45 slår Tunø Røgeri dørene op.
Det bliver en festlig dag med fisk, skaldyr og levende musik på kajkanten. Dagen byder også på et besøg af øens gamle og flot restaurerede veteranfærge, M/S Tunø.

Tunøfærgen afgår fra Hov Havn klokken 9.20 – og sejler retur fra Tunø klokken 15.45. Vi tilråder dig at reservere plads på færgens hjemmeside.

Fra Samsø er der gratis sejlads fra Maarup Havn klokken 9.30 med M/S Tunø.